Iordache despre protestatarii împotriva grațierii: Oamenii nu sunt informați corect

Iordache despre protestatarii împotriva grațierii: Oamenii nu sunt informați corect

Ministrul Justiției, Florin Iordache, a afirmat miercuri că oamenii care protestează în Capitală împotriva proiectului de ordonanță privind grațierea nu sunt informați corect, motiv pentru care un secretar de stat va merge și va discuta cu cei aflați în stradă.

*UPDATE Proteste împotriva proiectului de ordonanță privind grațierea, în București și în alte orașe din țară

"Eu am trimis în seara asta un secretar de stat, am vorbit cu secretarul general al Guvernului și va merge un secretar de stat să stea de vorbă cu oamenii, pentru că mi se pare că oamenii aceștia nu sunt informați corect. Din punctul nostru de vedere, este o prerogativă legală a Guvernului să putem face chestiunea aceasta. Dintr-o slabă informare, cred eu, oamenii au ieșit și se manifestă", a declarat Florin Iordache la Antena 3.

Întrebat despre reacțiile negative pe acest subiect, Iordache a spus că ar putea fi vorba și de "dezinformare" în ceea ce privește conținutul proiectului privind grațierea.

"Așteptăm și punctele de vedere contrare, nu toată lumea trebuie să fie de acord, dar am constat că sunt anumite anomalii și disfuncționalități și de aceea încercăm să le îndreptăm. Mai sunt multe chestiuni care trebuie modificate în perioada următoare", a adăugat demnitarul.

Ministrul Justiției a explicat că grațierea a mai fost aplicată în anii 1998 și în 2001, iar România are în prezent 19.000 de locuri de detenție, însă cu 28.000 de deținuți.

Întrebat dacă președintele PSD, Liviu Dragnea, ar putea fi unul dintre beneficiarii proiectului privind grațierea, Iordache a replicat: "În niciun caz. La dumnealui este suspendată executarea. Legile și ordonanțele nu se fac pentru persoane. Noi discutăm de fapte. Dacă vă uitați foarte clar la faptele care sunt trecute, nu beneficiază".

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 VIDEO București 2024...

5 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...