Iordache, despre revocarea lui Kovesi: O decizie normală, cam târzie

Iordache, despre revocarea lui Kovesi: O decizie normală, cam târzie

Decizia preşedintelui Iohannis privind revocarea din funcţie a procurorului-şef DNA este una normală, deşi cam târzie, a declarat luni preşedintele Comisiei parlamentare speciale pentru modificarea legilor justiţiei, Florin Iordache.

"CCR a stabilit că pentru toate motivele care au fost invocate trebuie să emită acest decret de revocare. Şi, ca o concluzie, este o decizie normală, cam târzie, dar preşedintele nu cred că îşi putea permite, ca un garant al respectării Constituţiei, să nu respecte tocmai dumnealui această decizie", a declarat Iordache la Parlament.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul de revocare a Laurei Codruţa Kovesi din funcţia de procuror-şef al DNA.

"În executarea deciziei Curţii Constituţionale nr. 358/2018, preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat, astăzi, decretul de revocare a doamnei Laura Codruţa Kovesi din funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie", a anunţat purtătorul de cuvânt al şefului statului, Mădălina Dobrovolschi. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Dăncilă îl îngroapă definitiv pe Geoană, care a mințit cu nesimțire despre cum a ajuns el la NATO!

2 VIDEO Imagini spectaculoase de pe frontul din Ucraina, cu un atac rar de manual la nivel de batalion, al rușilor, oprit de ucraineni

3 Polițistul local Bucur Cezar Mihail s-a declarat femeie

4 VIDEO Lovitură cruntă încasată de Rusia în Crimeea! / Canal neoficial al aviației ruse: „Exact așa cum am spus că va fi. Veșnica pomenire…”

5 Un articol care dă fiori despre Siria, țara care a ajuns să supraviețuiască economic din fabricarea unui drog...