Iordache, despre revocarea lui Kovesi: O decizie normală, cam târzie

Iordache, despre revocarea lui Kovesi: O decizie normală, cam târzie

Decizia preşedintelui Iohannis privind revocarea din funcţie a procurorului-şef DNA este una normală, deşi cam târzie, a declarat luni preşedintele Comisiei parlamentare speciale pentru modificarea legilor justiţiei, Florin Iordache.

"CCR a stabilit că pentru toate motivele care au fost invocate trebuie să emită acest decret de revocare. Şi, ca o concluzie, este o decizie normală, cam târzie, dar preşedintele nu cred că îşi putea permite, ca un garant al respectării Constituţiei, să nu respecte tocmai dumnealui această decizie", a declarat Iordache la Parlament.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul de revocare a Laurei Codruţa Kovesi din funcţia de procuror-şef al DNA.

"În executarea deciziei Curţii Constituţionale nr. 358/2018, preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat, astăzi, decretul de revocare a doamnei Laura Codruţa Kovesi din funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie", a anunţat purtătorul de cuvânt al şefului statului, Mădălina Dobrovolschi. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ucrainenii și-au demonstrat din nou superioritatea, au găsit călcîiul lui Ahile al rușilor”

2 ULTIMA ORĂ S-a instalat panica? Rusia şi-a mutat avioanele şi elicopterele din Crimeea!

3 Șeful tătarilor din Crimeea după „sabotaje”: „Podul de peste strâmtoarea Kerci este foarte jignit că trebuie să stea la coadă”

4 ULTIMA ORĂ Conducerea rusă a Crimeei a părăsit peninsula în urma unui apel venit de la Moscova

5 Rușii pregătesc măcelul? / Transporturi uriașe de rachete și sisteme S-300 către Ucraina