Iordache: În continuare atribuțiile de ministru le exercit eu; delegarea este de operațiuni curente

Iordache: În continuare atribuțiile de ministru le exercit eu; delegarea este de operațiuni curente

Ministrul Justiției, Florin Iordache, a declarat, joi, că își exercită în continuare atribuțiile de ministru și că și-a delegat doar operațiunile curente privind salarii și răspunsurile către alte autorități pe timpul cât se află la Parlament la dezbaterea bugetului.

"Delegarea este de operațiuni curente, începând de la salarii până la răspunsuri către cei cărora trebuie să le dăm un răspuns foarte clar. Deci, în continuare atribuțiile de ministru le exercit eu, dar răspunsurile curente către autorități le poate semna un secretar de stat", a afirmat Iordache, la Parlament, după ședința CExN al PSD.

El a explicat că a recurs la acest lucru deoarece se află în Parlament la dezbaterea bugetului.

"Datorită faptului că sunt acum la Parlament. Este un gest normal ca operațiunile curente de la salarii până la răspunsuri pe care trebuie să le dăm către autorități un secretar de stat să poată semna. Nu este nimic nou. (...)E normal (să fiu în Parlament—n.r.), nu discutăm despre buget? Și săptămâna trecută același lucru l-am făcut: a semnat un secretar de stat. Deci, repet, operațiunile curente. Eu mă duc dimineața și după-amiaza. În perioada în care eu lipsesc în Parlament, cineva trebuie să semneze, asta este singura chestiune", a subliniat Iordache.

Florin Iordache a mai spus că Ordonanța privind modificarea Codului Penal se află la Parlament și este "perfect constituțională".

"Ordonanța este în Parlament. Parlamentul, fără îndoială, va lua cea mai bună decizie. (...) Și către Parlamentul European și către colegii mei răspunsul este că în acest moment este în Parlament și ordonanța este perfect constituțională", a afirmat Iordache, întrebat ce răspuns dă celor care cer să retragerea ordonanței.

Ministrul Justiției, Florin Iordache, și-a delegat până în 7 februarie atribuțiile curente referitoare la desfășurarea activității MJ , a precizat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al instituției, Cristina Liță.

Potrivit reprezentantului MJ, atribuțiile au fost delegate secretarului de stat Constantin Sima, începând cu data de 1 februarie și până în 7 februarie.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 Așa o fi?

4 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

5 Sondaj Avangarde / Firea a început să recupereze teren... Piedone, în cădere liberă