Iordache întrebat dacă va pleca de la Ministerul Justiției în cazul unei decizii nefavorabile la CCR: Haideți să nu fim așa pesimiști

Iordache întrebat dacă va pleca de la Ministerul Justiției în cazul unei decizii nefavorabile la CCR: Haideți să nu fim așa pesimiști

Ministrul Justiției, Florin Iordache, a declarat vineri că va respecta decizia Curții Constituționale în legătură cu sesizările pe ordonanța de modificare a Codurilor penale.

Prezent vineri la ședința comisiilor juridice din Parlament, unde a fost discutat bugetul Ministerului Justiției, Florin Iordache a fost întrebat de jurnaliști dacă va pleca din fruntea MJ în cazul unei decizii nefavorabile din partea Curții Constituționale.

"Haideți să nu fim așa pesimiști. Aștept hotărârea și respect hotărârea Curții Constituționale. (...) Hotărârea este obligatorie, o vom respecta și noi", a replicat Iordache, care a plecat apoi fără să mai răspundă la alte întrebări.

Avocatul Poporului a sesizat vineri Curtea Constituțională cu o excepție de neconstituționalitate a OUG de modificare a Codului penal și a Codului de procedură penală, urmând ca până pe 7 februarie părțile implicate să transmită punctele de vedere.

De asemenea, președintele Klaus Iohannis și Consiliul Superior al Magistraturii au sesizat CCR în vederea soluționării conflictelor juridice de natură constituțională între puterile statului.

AGERPRES/(A — autor: Eusebi Manolache, editor: Claudia Stănescu, editor online: Ada Vîlceanu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Când intervine FBI e groasă / Amănunte sulfuroase din dosarul DNA care-l vizează pe Dragnea

2 Se făcuse sârma ghem știți voi unde? / Moldoveanca s-a operat de urgență la un spital privat / Atenție, n-a scris …

3 Date și amănunte care dau fiori...

4 România jefuită / Cât a încasat Anca Alexandrescu de la KazMunayGas, kazahii pe care Ponta i-a iertat de 600 mil…

5 Studiu britanic care dă de gândit: Persoanele care au avut COVID-19 pot avea imunitate cel puțin cinci luni, d…