Iordache: Proiectul de modificare a Legilor Justiției - în procedură de avizare la CSM, Guvern, Consiliul Legislativ

Iordache: Proiectul de modificare a Legilor Justiției - în procedură de avizare la CSM, Guvern, Consiliul Legislativ

Proiectul de modificare a Legilor Justiției depus de PSD și ALDE se află în procedură de avizare la CSM, Guvern și Consiliul Legislativ, a anunțat, miercuri, Florin Iordache, președintele comisiei speciale parlamentare privind domeniul Justiției.

 Iordache a menționat că, după obținerea avizelor, proiectul urmează să intre în dezbaterea comisiei speciale.

"Ieri (marți — n.r.) o serie de colegi din PSD și ALDE am depus inițiativa care vizează modificări la cele trei Legi — 303, 304, 317. În urma ședinței de Birou permanent, cele trei inițiative au fost repartizate comisiei noastre. Se află în procedură de avizare la CSM, Guvern și Consiliul Legislativ. Săptămâna viitoare, când vom avea avizele de la cele trei instituții, vom intra în dezbatere. Până atunci, rog colegii să se informeze", a transmis Iordache, la ședința comisiei.

El a făcut precizări referitoare la proiect, menționând că acestea conțin două erori materiale. Astfel, la articolul 49 mandatele în funcțiile de conducere ale procurorilor și judecătorilor sunt de trei ani și nu de patru ani, iar la articolul 54 revocarea procurorilor este făcută de președintele României, a explicat Iordache.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu