Iordania: Prinţul Hamza a promis să ''rămână loial'' regelui Abdullah al II-lea (palatul regal)

Iordania: Prinţul Hamza a promis să ''rămână loial'' regelui Abdullah al II-lea (palatul regal)

Prinţul Iordaniei Hamza a promis să ''rămână loial'' fratelui său vitreg regele Abdullah al II-lea, după ce a fost acuzat în weekend că a fost implicat într-un complot ''malefic'' împotriva ţării sale, relatează AFP.

''Voi rămâne fidel moştenirii strămoşilor mei, Majestăţii Sale (regele Abdullah al II-lea), precum şi prinţului său moştenitor şi mă voi pune la dispoziţie pentru a-i ajuta şi a-i susţine'', a scris prinţul Hamza într-o scrisoare publicată luni seară într-un comunicat de presă al palatului regal.

Regele Abdullah al II-lea al Iordaniei a luat iniţiativa unei medieri cu prinţul Hamza pentru a soluţiona ruptura survenită în cadrul familiei regale, a anunţat luni seara palatul regal.

''Majestatea Sa Regele Abdullah al II-lea a decis să se ocupe de problema prinţului Hamza în cadrul familiei haşemite şi a încredinţat-o (unchiului său) prinţului Hassan, care, la rândul său, a comunicat cu prinţul Hamza, iar acesta din urmă a spus că susţine abordarea familiei... '', a scris pe Twitter palatul regal.

Hamza, fost prinţ moştenitor, a anunţat sâmbătă că se află 'în arest la domiciliu' în palatul său din Amman, după ce a fost acuzat de armată de activităţi împotriva 'securităţii regatului'.

Într-o înregistrare video transmisă BBC de avocatul său, prinţul Hamza a afirmat că şeful de Stat-Major al armatei a venit la domiciliul său pentru a-l anunţa că 'nu este autorizat să iasă din locuinţă'. Prinţul a negat că ar fi luat parte la un complot şi a acuzat autorităţile ţării sale de 'corupţie' şi 'incompetenţă'. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /