Iordania: Prinţul Hamza nu va fi judecat, a confirmat premierul

Iordania: Prinţul Hamza nu va fi judecat, a confirmat premierul

Prim-ministrul iordanian Bisher al-Khasawneh a confirmat luni, în faţa parlamentarilor, că fratele vitreg al regelui Abdullah al II-lea, prinţul Hamza, acuzat că a pus în pericol monarhia, nu va fi judecat, a declarat un deputat iordanian pentru AFP.

De altfel, prim-ministrul a dezminţit că ar fi avut loc o tentativă de lovitură de stat, conform acestei surse care a participat la o reuniune cu uşile închise, la peste o săptămână după ce prinţul Hamza fusese consemnat la reşedinţa sa din Amman pentru presupusa implicare într-un 'complot'.

Premierul Khasawneh a afirmat că 'afacerea Hamza a fost rezolvată în interiorul familiei regale', a relatat deputatul Saleh Al-Armouti, confirmând că prinţul nu va fi judecat cu celelalte persoane suspectate de implicare în această criză care a zguduit regatul.

În jur de 20 de persoane au fost arestate şi, la presiunea familiei, Hamza a promis că 'va rămâne fidel' regelui, care i-a retras în 2004 titlul de prinţ moştenitor, acordându-i-l propriului său fiu mai mare. Cei trei au apărut duminică împreună cu ocazia centenarului Iordaniei.

Şeful guvernului a 'negat tentativa de lovitură de stat', dar, 'dacă nu a fost tentativă, atunci ce s-a întâmplat?', a întrebat iritat Al-Armouti.

Khasawneh a spus doar că 'dosarul a fost transmis luni procurorului, fără a ne preciza dacă este vorba despre Curtea de siguranţă a statului sau de un tribunal normal', a adăugat deputatul.

Un alt parlamentar, Khalil Atteyeh, a confirmat pentru AFP că premierul 'nu a utilizat termenii de conspiraţie sau lovitură de stat', 'mărginindu-se să vorbească despre o tentativă de a destabiliza securitatea şi stabilitatea ţării'.

Totuşi, pentru a evoca criza, regele Abdullah al II-lea vorbise despre o 'rebeliune', iar vicepremierul Ayman Safadi îl acuzase pe prinţul Hamza de implicare într-un 'plan malefic' vizând destabilizarea tronului.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi? Sau a început procesul de demolare a soclului pe care stă „statuia” președintelui?

2 Telenovelele Bucureștiului / O femeie de serviciu din Capitală a moștenit 2,5 milioane euro de la un afacerist d…

3 Documente senzaţionale CIA de la Budapesta, din 1989: imaginea despre o anume Românie

4 Stenograme DIICOT – 10 August. Indicativul „Inima” a dat toate ordinele: „Dă drumul la tun! Domnule, tu nu ai …

5 Luis Lazarus, coronasceptic declarat, internat la Spitalul Universitar cu Covid / Ce spunea realizatorul TV desp…