Iorgulescu(LPF) - Cluburile vor un fotbalist U21 din sezonul următor, va fi greu dacă FRF impune doi

Iorgulescu(LPF) - Cluburile vor un fotbalist U21 din sezonul următor, va fi greu dacă FRF impune doi

Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Gino Iorgulescu, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că toate cluburile din Liga I doresc ca din ediţia 2021-2022 să folosească doar un singur jucător Under 21 pe durata celor 90 de minute, el precizând că va fi greu dacă în Comitetul Executiv al FRF se decide prezenţa în teren şi a celui de-al doilea pentru cel puţin o repriză.

"Noi avem poziţia tuturor cluburilor care au votat şi au semnat. Acestea au solicitat să fie doar un jucător Under 21 în teren timp de 90 de minute din sezonul următor. Acum vedem ce se va întâmpla la Comitetul Executiv al FRF, unde noi avem doar trei reprezentanţi. Acolo vom susţine punctul de vedere al cluburilor, însă ceilalţi sunt majoritari, vom vedea cum o scoatem la capăt. Va fi greu dacă în Comitetul Executiv al FRF se aprobă ca din sezonul următor să fie obligatoriu 2 jucători U21, dintre care unul cel puţin o repriză. Pentru că în momentul în care ai 2 jucători impuşi în teren de Federaţie, practic trebuie să ai vreo 5 în lot... pentru că se mai accidentează, se acumulează cartonaşe şi nu văd unde ar putea găsi toate cluburile atâţia jucători U21 de valoare", a afirmat Iorgulescu.

"O regulă cu 2 jucători U21 va afecta foarte mult cluburile noastre în Europa pentru că acolo vor juca fără aceşti jucători, pentru că ei nu sunt impuşi de UEFA. Dar vor trebui folosiţi în Liga I. Şi nu cred că e o situaţie prea bună în condiţiile în care adversarii din cupele europene nu au reguli din acestea U21. Mai ales că mai era o propunere a Federaţiei de a fi mult mai mulţi jucători autohtoni în teren. Şi atunci e o situaţie delicată", a explicat preşedintele LPF.

În prezent, cluburile din Liga I sunt obligate să înceapă fiecare meci cu 2 jucători cu vârste sub 21 de ani, dar cel de-al doilea poate fi înlocuit în orice moment. Conform informaţiilor vehiculate în ultima perioadă, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, doreşte să modifice regula U21 astfel încât cel de-al doilea jucător să fie menţinut în teren cel puţin o repriză. AGERPRES (A-autor: Marius Ţone, editor: Adrian Drăguţ, editor online: Andreea Lăzăroiu)

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Așa o fi? / Mafie în toată regula, frați români!

2 Așa arată „câmpul de luptă” după cheful de la ziua liderului AUR, Eugen Simion! Tot așa ar lăsa și țara dacă v…

3 Așa o fi?

4 CULISE Cum arată schema viitoarei conduceri PNL. Dacă va câștiga Cîțu

5 „Era ca un card de credit viu” / O adolescentă din România, salvată din ghearele unor animale care o vindeau în …