IPJ Constanţa a dispus măsurile de punere în executare a mandatului de arestare emis de ÎCCJ în cazul Mazăre

Inspectoratul Judeţean de Poliţie Constanţa a dispus măsurile necesare pentru punerea în executare a mandatului de arestare preventivă emis miercuri de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) pe numele fostului primar Radu Mazăre.

"La data de 10 ianuarie, în jurul orei 16,00, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa s-a primit sentinţa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie cu privire la emiterea mandatului de arestare preventivă în lipsă pe numele inculpatului Radu Ştefan Mazăre. Imediat, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa au fost dispuse acele măsuri pentru punerea în executare a respectivului mandat", a declarat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al IPJ Constanţa, Marius Niculescu.

Potrivit poliţiştilor, măsurile constau, în primul rând, în verificări la locuinţele fostului primar al Constanţei. Ulterior, se vor face demersuri pentru urmărirea la nivel naţional. După această etapă, urmează să se sesizeze organul judiciar competent pentru emiterea cererii de urmărire internaţională.

ÎCCJ a admis miercuri cererea DNA de emitere a unui mandat de arestare în lipsă pe numele fostului primar al municipiului Constanţa, Radu Mazăre, după ce acesta a încălcat termenii controlului judiciar şi a plecat în Madagascar.

Înalta Curte a dispus înlocuirea măsurii controlului judiciar cu arestul preventiv pe o perioadă de 30 de zile. Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată de avocaţii lui Mazăre.

DNA a cerut emiterea unui mandat de arestare în lipsă pe numele lui Radu Mazăre, în cadrul unui proces în care fostul edil este judecat pentru luare de mită, abuz în serviciu şi conflict de interese, în care mai sunt inculpaţi fostul deputat Eduard Martin şi omul de afaceri Gabriel Strutinsky.

Pe 30 decembrie 2017, IGPR a anunţat că Radu Mazăre, care se afla sub control judiciar, nu s-a prezentat la Poliţia din Constanţa pentru semnarea graficului de prezenţă, fostul edil informându-l pe ofiţerul de caz că se află pe teritoriul statului Madagascar, unde face demersuri pentru a obţine azil politic. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Kovesi le băga la beci în secunda doi! / Documente / Cum au achitat judecătoarele de la Tribunalul Bihor o contabi…

2 Noua președintă a CSM, Nicoleta Margareta Tînț

3 Pe față, fără rușine! Iliescu, interviu în rusește pentru agenția de presă rusă TASS: Sper că politicienii rom…

4 La CCR sunt 7 din 9! Unde sunt beneficiarii pensiilor cumulate cu salariile de la stat / La Curtea de Conturi co…

5 Dragnea ne-a vândut la unguri? Vicepremierul ungar anunță că Budapesta a avut un acord verbal cu autoritățile …

recomandări

Te ia DNA: Camelia Gavrila

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cum arată zona Fukushima la câțiva ani după dezastru