IPJ Prahova a solicitat Senatului documente într-un dosar de înșelăciune și falsificare

IPJ Prahova a solicitat Senatului documente într-un dosar de înșelăciune și falsificare

Polițiștii din cadrul IPJ Prahova au cerut Senatului adeverințele de venit ale unor angajați, în cadrul unui dosar de înșelăciune și falsificare a documentelor. Potrivit anchetatoprilor este vorba de un prejudiciu în valoare de 5.700.000 de lei.

IPJ Prahova a solicitat adeverintele de venit ale unor angajați FOTO Shutterstock

„Ne-a cerut Inspectoratul Jedețean de Politie Prahova printr-o ordonanță de predare niște documente”, a spus secretarul general al Senatului, Mario Oprea, explicând că este vorba despre „niște adeverințe de venit pe care respectivele persoane le-au solicitat începând cu anul 2015, să se rezolve probabil niște împrumuturi la niște C.A.R.-uri”. „Este singurul lucru pe care îl putem bănui”, a mai spus secretarul.

Mario Oprea a mai explicat pentru „Adevărul” că Senatul s-a adresat atât Inspectoratului Prahova, cât și Parcehtului de pe lângă Tribunalul Prahova pentru a obține amănunte legat de acest aspect, de acest dosar de urmărire în REM. „Avem nevoie să știm dacă respectivele persoane au calitate de suspect și dacă s-a dispus începerea urmăririi penale, pentru că noi deabia în acel moment putem aplica prevederile Legii 7/2006 privind statutul funcționarului public, care are incluse și sancțiuni, până în acel moment noi nu putem decât să colaborăm cu instituțiile”, a mai spus Mario Oprea.

Printre persoanele vizate, un șef de birou al consilierilor parlamentari

Potrivit secretarului general al Senatului persoanelor în cauză li se va suspenda raportul de muncă pe durata procesului, urmând să își recupereze drepturile salariale în cazul în care sunt declarat nevinovate.

De asemenea, printre persoanele aflate pe listă, este vorba și despre un șef de birou al consilierilor de parlamentari.

Pecheziții într-un dosar de înșelăciune și falsificare a documentelor

IPJ Prahova a informat că la data de 15 septembrie a.c., poliţiştii Inspectoratului - Serviciul de Investigare a Criminalității Economice „au efecuat 7 percheziții domiciliare, în municipiul București și în județele Călărași, Dâmbovița și Ilfov, la persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de înșelăciune, înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, fals în înscrisuri sub semnătură privată și fals în declarații”, iar „8 persoane, cu vârste cuprinse între 39, respectiv 72 de ani, au fost conduse la sediul poliției, în vederea audierilor”.

Potrivit anchetatorilor este vorba de un prejudiciu în valoare de 5.700.000 de lei.

„Din cercetări a reieșit că, în perioada 2015-2022, persoanele bănuite ar fi solicitat și obținut 163 de credite de la mai multe C.A.R.-uri din țară, folosind documente care conțineau date nereale privind condițiile necesare obținerii împrumuturilor”, au mai transmis polițiștii din cadruL IPJ Prahova.

De asemenea, în urma perchezițiilor, „au fost ridicate și indisponibilizate 8 telefoane mobile, 13.000 de lei și numeroase înscrisuri.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale