IPJ Sibiu: Poliția va include în ancheta ursului împușcat imagini suprinse de o cameră de supraveghere

Poliția va include în ancheta ursului împușcat imagini suprinse de o cameră de supraveghere, filmarea urmând să fie cerută luni pentru a fi probă în anchetă, a declarat duminică, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al IPJ, Luciana Lazăr.

"Despre imagini am luat la cunoștință ieri (...). Pe cale instituțională, pentru a fi probă în dosar, vor fi cerute în cursul zilei de luni", a precizat oficialul citat.

Imaginile au fost surprinse de o cameră de supraveghere de la o bancă aflată pe Calea Dumbrăvii din Sibiu, bulevardul pe care a fost văzut prima dată animalul.

În cazul ursului împușcat la Sibiu a fost deschis un dosar penal.

Sibienii au sunat de 28 de ori, la 112, miercuri dimineața, timp de trei ore, pentru a semnala prezența unui urs în oraș, a anunțat Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS).

Potrivit sursei citate, primul apel a fost la ora 5,20. Apelurile au fost transferate, potrivit competențelor, către Dispeceratele de Urgență ale Inspectoratelor de Poliție, pentru Situații de Urgență, de Jandarmi și către Serviciul de Ambulanță.

Miercuri, timp de peste trei ore, polițiști, jandarmi, angajați ISU și doi veterinari de la Grădina Zoologică dotați cu puști cu tranchilizante, la care s-a alăturat și un vânător au căutat un urs care a străbătut Sibiul, trecând prin zone extrem de circulate din oraș. La finalul operațiunii, ursul a fost împușcat, pentru că tranchilizarea sa nu a reușit.

AGERPRES/(A/AS — autor: Isabela Paulescu, editor: Cristina Tatu, editor online: Simona Aruștei)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 BREAKING Emi Pian, șeful clanului Duduianu, executat în stil mafiot de un rival pe o stradă din Capitală

2 Porno-scandal de proporții în Parlamentul României

3 Rău a ajuns Armata Română...

4 Firea minte cum respiră! Curentul o dă cu cracii-n sus pe moldoveancă!

5 Cinci șefi de la Romsilva Bacău au fost arestați după ce au luat un milion de euro mită de la o companie de ”î…