IPJ Sibiu: Poliția va include în ancheta ursului împușcat imagini suprinse de o cameră de supraveghere

IPJ Sibiu: Poliția va include în ancheta ursului împușcat imagini suprinse de o cameră de supraveghere

Poliția va include în ancheta ursului împușcat imagini suprinse de o cameră de supraveghere, filmarea urmând să fie cerută luni pentru a fi probă în anchetă, a declarat duminică, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al IPJ, Luciana Lazăr.

"Despre imagini am luat la cunoștință ieri (...). Pe cale instituțională, pentru a fi probă în dosar, vor fi cerute în cursul zilei de luni", a precizat oficialul citat.

Imaginile au fost surprinse de o cameră de supraveghere de la o bancă aflată pe Calea Dumbrăvii din Sibiu, bulevardul pe care a fost văzut prima dată animalul.

În cazul ursului împușcat la Sibiu a fost deschis un dosar penal.

Sibienii au sunat de 28 de ori, la 112, miercuri dimineața, timp de trei ore, pentru a semnala prezența unui urs în oraș, a anunțat Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS).

Potrivit sursei citate, primul apel a fost la ora 5,20. Apelurile au fost transferate, potrivit competențelor, către Dispeceratele de Urgență ale Inspectoratelor de Poliție, pentru Situații de Urgență, de Jandarmi și către Serviciul de Ambulanță.

Miercuri, timp de peste trei ore, polițiști, jandarmi, angajați ISU și doi veterinari de la Grădina Zoologică dotați cu puști cu tranchilizante, la care s-a alăturat și un vânător au căutat un urs care a străbătut Sibiul, trecând prin zone extrem de circulate din oraș. La finalul operațiunii, ursul a fost împușcat, pentru că tranchilizarea sa nu a reușit.

AGERPRES/(A/AS — autor: Isabela Paulescu, editor: Cristina Tatu, editor online: Simona Aruștei)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Țiitoarea l-a înșelat pe Dragnea! Încornoratul și-a făcut bagajele și a părăsit casa cumpărată cu banii lui

2 Fata lui Nuțu Cămătaru...

3 Rusia, la granițele României? / Manevra președintelui nu mai pare atât de revoltătoare, nu-i așa?

4 Află ce vechime în muncă ai cumulat şi dacă ţi s-au plătit contribuţiile pentru pensie

5 ULTIMA ORĂ / Rusia ar ajunge până la granița cu România! / Cotidianul german BILD dezvăluie planurile lui Putin de…