IPJ Suceava: Un localnic de 27 de ani, autorul incendiilor din Păiseni, preluat de poliţie şi expertizat psihiatric

IPJ Suceava: Un localnic de 27 de ani, autorul incendiilor din Păiseni, preluat de poliţie şi expertizat psihiatric

Poliţiştii au identificat autorul incendiilor din noaptea de miercuri spre joi din satul Păiseni din comuna Cornu Luncii, în persoana unui bărbat în vârstă de 27 de ani, localnic, a informat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, Ionuţ Epureanu.

Sursa citată a precizat că , în urma cercetărilor, s-a stabilit că bărbatul şi-a incendiat propria locuinţă, a surorii sale şi anexe ale mai multor gospodării.

Piromanul a fost preluat în custodie de poliţişti şi transferat apoi la o secţie de Psihiatrie.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava a spus că, în cadrul dosarului penal deschis pentru distrugere prin incendiere, urmează să fie făcută şi expertiza privind discernământul acestuia.

Şase gospodării au fost grav afectate de patru incendii puse intenţionat, în noaptea de miercuri spre joi, în decurs de trei ore, în satul Păiseni din comuna Cornu Luncii, iar cinci femei, între care una însărcinată, au suferit atacuri de panică, a informat, joi, purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, Alin Găleată.

El a spus că, la faţa locului, pentru stingerea incendiilor au intervenit pompierii militari şi lucrătorii serviciilor voluntare de urgenţă din Cornu Luncii, Mălini şi Baia, cu opt autospeciale de stingere şi o ambulanţă SMURD.

În primul caz se semnala au fost incendiate locuinţele a doi proprietari care se învecinau, în aceeaşi curte. Una dintre locuinţe a fost afectată aproape în întregime, iar la a doua au ars bunurile dintr-o încăpere.

Câteva zeci de minute mai târziu, un alt incendiu a fost semnalat la patru stoguri de fân de circa 10 tone, aflate la aproximativ 150 de metri distanţă de cele două case arse.

În timp ce pompierii acţionau pentru stingerea flăcărilor, un alt incendiu a izbucnit la aproximativ 3 kilometri distanţă, la un adăpost de animale, care a ars în totalitate, iar focul a afectat parţial şi o anexă a proprietarului învecinat.

În ultimul caz, a fost incendiat un alt stog de fân, la un kilometru distanţă şi au ars aproximativ 5 tone de furaje

Pe timpul intervenţiilor, pompierii paramedici SMURD au acordat primul ajutor medical pentru cinci femei, care au suferit atacuri de panică, iar una dintre acestea, în vârstă de 24 de ani, însărcinată, a fost transportată la spital, pentru investigaţii suplimentare. AGERPRES/(A-autor: Silvia Marcu, editor: Karina Olteanu, editor online: Anda Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Se sparge buboiul? / Oficial de top de la Kremlin: Armata rusă din Ucraina se poate afla într-o „situație dramatică până la sfârșitul verii”

2 Documente oficiale arată că mașinăria de război a Rusiei e gripată: Soldați luați cu arcanul, instrumentiști în forțele de elită, militari păcăliți

3 ULTIMA ORĂ Partizanii ucraineni au aruncat în aer sediul partidului „Rusia Unită” din Melitopol, aflat sub ocupație

4 VIDEO Imagini horror pe Litoral! / Toată plaja din Costinești s-a adunat să vadă un cadavru scos din mare. Mulțimea a fost îndepărtată doar cu jandarmii…

5 Foarte interesante amănunte!