Iran - Țara Galilor. Victorie dramatică pentru persani, cu goluri marcate în prelungiri

Iran - Țara Galilor. Victorie dramatică pentru persani, cu goluri marcate în prelungiri

Selecţionata Iranului a reuşit o victorie dramatică în faţa Ţării Galilor, cu scorul de 2-0 (0-0), vineri, pe Ahmad Bin Ali Stadium din Ar-Rayyan, în Grupa B a Cupei Mondiale de fotbal din Qatar, prin două goluri marcate în minutele adiţionale.

Foto EPA EFE

Iranul, cu cinci schimbări în formula de start faţă de meciul catastrofal cu Anglia (2-6), a părut o altă echipă în sensul propriu al cuvântului. Echipa antrenată Carlos Queiroz a jucat mult mai ofensiv, a fost mai periculoasă şi curajul său a fost răsplătit pe final, prin golurile marcate de Roozbeh Cheshmi (90+8) şi Ramin Rezaeian (90+11), după ce portarul galez a fost eliminat, scrie Agerpres.

Galezii au avut o primă repriză mai bună şi au ratat o mare ocazie în min. 12, când Moore a reluat din 6 metri în portarul Hosseini, la centrarea lui Roberts.

Iranul a marcat în min. 16, după o minge greşită de Roberts, dar golul lui Gholizadeh a fost corect anulat pentru ofsaid.

Azmoun a fost imprecis de două ori (23, 45+2), apoi Taremi a luftat din careu, iar şutul lui Gholizadeh a fost blocat (45+4), portarul Hennessey reţinând şutul de la distanţă al lui Noorollahi (45+5).

Team Melli a început în forţă repriza secundă, dar Azmoun a nimerit bara (51), pe un contraatac. Un minut mai târziu, Gholizadeh a tras din marginea careului şi a ţintit şi el bara, după care Azmoun a reluat în portar.

Ţara Galilor a replicat printr-o oportunitate cu un grad de periculozitate mai mic, Moore (53) reluând cu capul peste poartă la centrarea lui Bale.

Iranul a continuat să aibă contre tăioase, iar Ezatolahi (73) a şutat de la 17 metri, însă Hennessey a fost din nou salvator.

''Dragonii'' au trecut pe lângă deschiderea scorului în min. 84, când şutul lui Davies de la 16 metri a fost deturnat în corner de portarul Hosseini.

La un nou contraatac iranian (84), portarul Hennessey a ieşit hazardat şi s-a ciocnit de Taremi. Henessey a primit iniţial doar cartonaş galben, dar portarul galez a devenit primul jucător eliminat la CM 2022, după ce arbitrul Escobar a revăzut reluarea fazei.

În superioritate, Iranul a reuşit să facă diferenţa în ultimele minute de joc. După ce şutul lui Torabi a ocolit de puţin poarta (88), când nimeni nu mai spera, rezerva Cheshmi a găsit colţul porţii lui Ward cu un şut de la 20 de metri (90+8). Galezii au căutat egalarea cu disperare şi au fost surprinşi pe contraatac (90+11), fundaşul Rezaeian înscriind din pasa lui Taremi.

Iranul nu a trecut niciodată de faza grupelor la Cupa Mondială şi avea o singură victorie în precedentele sale 11 partide, 1-0 cu Marocul, în urmă cu patru ani.

Singurul meci anterior dintre Ţara Galilor şi Iran s-a încheiat cu victoria ''dragonilor'' cu 1-0, într-un meci amical jucat în 1978.

În celălalt meci al grupei programat vineri, Anglia întâlneşte echipa Statelor Unite.

Marţi, 29 noiembrie, vor avea loc ultimele meciuri din grupă:

Ţara Galilor - Anglia (Ahmad Bin Ali Stadium - Ar-Rayyan, 21:00)

Iran - SUA (Al Thumama Stadium - Doha, 21:00).

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale