Iran: Cel puțin șapte morți în două atacuri separate la parlament și la mausoleul ayatollahului Khomeini

Iran: Cel puțin șapte morți în două atacuri separate la parlament și la mausoleul ayatollahului Khomeini

Cel puțin șapte persoane au fost ucise în două atacuri separate comise de bărbați înarmați și de un atacator sinucigaș la sediul parlamentului iranian și la mausoleul fondatorului Republicii Islamice Iran, ayatollahul Ruhollah Khomeini, edificii aflate la o distanță de aproximativ 20 de kilometri unul față de celălalt, au anunțat miercuri media iraniene, relatează DPA.

Cel puțin trei atacatori au intrat în clădirea parlamentului iranian, în centrul capitalei iraniene. Atacatorii nu au fost încă arestați. Reuters transmite că, potrivit agenției Tasnim, care citează surse aflate la fața locului, șapte persoane au murit în atacul de la parlamentul de la Teheran și patru sunt luate ostatice. Agenția de știri ISNA a relatat că bărbați cu mitraliere au încercat să intre în clădirea parlamentului.

Au fost semnalați răniți într-un schimb de focuri și într-un atac sinucigaș la mormântul fostului lider suprem al Iranului, ayatollahul Khomeini, în sudul Teheranului. Potrivit agenției de știri Tasnim, au avut loc schimburi de focuri între 'teroriști și forțele de poliție'.

AGERPRES/( AS — autor: Violeta Gheorghe, editor: Gabriela Ionescu, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...