Iran: Circa 200 de manifestanţi arestaţi sâmbătă la Teheran (oficial)

Iran: Circa 200 de manifestanţi arestaţi sâmbătă la Teheran (oficial)

Circa 200 de manifestanţi au fost arestaţi sâmbătă la Teheran, a afirmat duminică subprefectul pe probleme de securitate al oraşului, Ali Asghar Nasserbakht, citat de agenţia Ilna, apropiată reformatorilor, scrie AFP.

"Aceste persoane au fost deferite justiţiei (...) Mai mulţi studenţi arestaţi au fost eliberaţi şi predaţi familiilor lor", a declarat Ali Asghar Nasserbakht. El a precizat că printre persoanele arestate se află "40 de lideri ai unor adunări ilegale".

"Acţionăm cu toleranţă şi sperăm că situaţia va reveni la normal cât mai curând posibil", a adăugat subprefectul.

El a confirmat că au fost împrăştiate mai multe mitinguri în centrul Teheranului, subliniind că "poliţia îşi face datoria" pentru a ţine situaţia sub control.

Mai devreme, agenţia Fars, apropiată conservatorilor, a informat că aproape 200 de protestatari încercau să se strângă duminică spre seară în centrul Teheranului lansând sloganuri.

Manifestaţii împotriva puterii şi pentru condiţii mai bune de trai au loc cu începere de joi în mai multe oraşe din Iran, soldate cu doi morţi. Protestele rămân însă de mică amploare la Teheran, oraş cu peste 8,5 milioane de locuitori.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Uite o chestie interesantă despre patronul Digi

2 Secretul Mykonosului, dezvăluit de Ramona Olaru! Ce fac „fetițele” noastre cu miliardarii

3 Scandal sexual în handbalul românesc

4 De citit!

5 Așa o fi?