Iran: Manifestaţii rivale în faţa Universităţii din Teheran (media locale)

Mai multe sute de studenţi pro-regim s-au strâns sâmbătă în faţa Universităţii din Teheran, după un protest al mai multor zeci de studenţi împotriva puterii, au relatat media locale, citate de AFP.

Joi şi vineri, sute de iranieni au manifestat în circa zece oraşe de provincie împotriva puterii şi a dificultăţilor economice cu care se confruntă ţara, manifestaţiile fiind cele mai importante de la mişcarea de contestare împotriva realegerii fostului preşedinte ultraconservator Mahmoud Ahmadinejad în 2009.

Sâmbătă, între 50 şi 70 de studenţi au manifestat în faţa Universităţii din Teheran scandând sloganuri politice împotriva puterii, au relatat agenţiile de presă Fars şi Mehr, apropiate conservatorilor.

Într-o postare video pe mesageria criptată Telegram a agenţiei Fars puteau fi văzuţi studenţi strânşi la intrarea principală a Universităţii şi care făceau apel la oameni să li se alăture.

''Contrar demonstraţiilor din alte oraşe care erau îndreptate împotriva situaţiei economice şi a inflaţiei, această adunare este una politică'', a afirmat Fars. ''Nici Gaza, nici Liban, eu îmi sacrific viaţa pentru Iran'', au scandat manifestanţii, referindu-se la politica regională a Iranului, a precizat aceeaşi sursă.

Potrivit agenţiei Mehr, ''sloganuri dure au fost lansate împotriva conducătorilor ţării''.

În înregistrare puteau fi văzute forţele speciale de poliţie desfăşurate pe un bulevard din apropierea Universităţii.

Imediat după aceasta, sute de studenţi pro-regim s-au strâns în faţa Universităţii, în centrul capitalei iraniene. ''Moarte rebelilor !'', strigau ei, potrivit unor înregistrări video publicate de agenţiile de presă.

''Oportuniştii care vor să profite de situaţie (...) s-au dispersat odată cu venirea studenţilor'', a relatat agenţia Tasnim, apropiată conservatorilor.

Mai înainte, în cursul zilei de sâmbătă, guvernul de la Teheran a avertizat în legătură cu noi ''adunări ilegale'' în ţară.

 

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Vela, imbecilule, dă-ți demisia! Îi obligi pe români să stea în casă și le dai amenzi, dar nu vezi ce se întâm…

2 Aici trebuia dat cu tunul, în adevăratul buboi! Termitele bugetare despre care nu vorbește nimeni

3 VIDEO Studiu prezentat de un cunoscut virusolog german: „Nu există virus „viu” pe suprafețe. Nu vă puteți infe…

4 Orban i-a cerut lui Nelu Tătaru să o demită pe Sorina Pintea de la șefia Spitalului Județean Baia Mare

5 BREAKING Acord istoric în UE! Pachet de ajutor de 500 de miliarde de euro!

recomandări

Te ia DNA: Camelia Gavrila

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Coaste de miel cu mentă și chimion