Iran: Numărul de cazuri de COVID-19, cel mai crescut în ultimele patru luni

Iran: Numărul de cazuri de COVID-19, cel mai crescut în ultimele patru luni

Răspândirea COVID-19 este din nou în creştere în Iran odată cu sărbătorile de Anul Nou persan, iar numărul de noi infecţii este cel mai mare de patru luni, potrivit cifrelor oficiale publicate luni, relatează AFP.

Oraşul Teheran este acum clasat ''roşu'', cel mai înalt nivel la scara naţională pentru riscul epidemiologic, fiind autorizate numai activităţile economice esenţiale (hrană, sănătate etc.).

În ultimele 24 de ore, 13.890 de cazuri noi au fost identificate în centre de testare din toată ţara, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului Sănătăţii, Sima Sadat Lari.

Numărul de noi cazuri zilnice este cel mai mare din 4 decembrie (13.922) şi se apropie de vârful de 14.051 de noi cazuri confirmate, atins pe 28 noiembrie.

Numărul de noi decese cauzate de noul coronavirus a crescut la 172, cel mai crescut din 23 decembrie.

Iranienii au sărbătorit Nowruz, Anul Nou Persan, pe 21 martie. Următoarele două săptămâni sunt de obicei un prilej pentru excursii şi reuniuni de familie. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /