Iran: Președintele Rouhani a ales numai bărbați pentru cabinetul său, în ciuda promisiunilor electorale

Iran: Președintele Rouhani a ales numai bărbați pentru cabinetul său, în ciuda promisiunilor electorale

Președintele iranian Hassan Rouhani a decis asupra cabinetului său, alegând ca membri numai bărbați în ciuda promisiunilor electorale de a include și femei în guvern, a anunțat marți agenția de presă ISNA, preluată de DPA.

Cu toate acestea, observatorii afirmă că Rouhani ar putea alege câteva femei pentru posturile de vicepreședinte, care cer mai puțină vechime politică.

Potrivit listei, ministrul de externe Mohammad Javad Zarif, care a avut un rol esențial în a-l ajuta pe Rouhani să obțină în 2015 acordul nuclear cu puterile mondiale, va rămâne de asemenea în post.

Alegerea lui Zarif semnalează că Rouhani intenționează să-și continue agenda reformistă cu o deschidere față de Occident în următorii patru ani.

Potrivit listei publicate la trei luni după ce Rouhani a câștigat al doilea mandat de președinte, nu există schimbări în ministerele petrolului, de interne și al culturii, precum și în serviciile de informații. El a numit în total șapte noi miniștri, inclusiv pentru Apărare, Economie și Justiție.

Toți cei 18 miniștri nominalizați trebuie să fie aprobați și de parlament.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa