Iranul construiește o fabrică de rachete în Siria (TV israeliană)

Iranul construiește o fabrică de rachete în Siria (TV israeliană)

Un post de televiziune israelian a difuzat marți un reportaj prezentând, în opinia sa, o fabrică aflată în construcție în nord-estul Siriei unde Iranul intenționează să producă rachete cu rază lungă de acțiune, transmite Reuters.

Sursa foto: imageSat / Channel 2 News / www.jerusalemonline.com

Arutz 2 (Canalul 2) a arătat imagini luate, potrivit comentariilor sale, de un satelit israelian la situl în chestiune, situat în apropiere de Baniyas, pe coasta mediteraneană, între Latakia și Tartus. Autorii reportajului au subliniat că structurile văzute la acest sit par foarte asemănătoare cu cele ale unei fabrici de producere a rachetelor de lângă Teheran.

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, și-a exprimat îngrijorarea săptămâna trecută în legătură cu prezența sporită a Iranului în Siria, odată cu retragerea jihadiștilor din gruparea Stat Islamic. El a reamintit că Israelul va face "totul pentru a-și asigura securitatea".

Iranul susține că programul său de dezvoltare a rachetelor nu încalcă rezoluția ONU care îi interzice să pună la punct timp de opt ani rachete balistice ce ar putea să transporte o încărcătură nucleară.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina