Iranul continuă să îşi dezvolte rachetele, dar nu creşte raza de acţiune (oficial)

Iranul continuă să îşi dezvolte rachetele, dar nu creşte raza de acţiune (oficial)

Iranul va continua să îşi dezvolte sistemele de rachete, dar nu intenţionează să crească raza de acţiune a acestor arme, a declarat marţi secretarul consiliului naţional de securitate, Ali Shamkhani, citat de Reuters, care preia televiziunea de stat IRIB.

"Iranul nu are restricţii ştiinţifice sau operaţionale pentru creşterea razei de acţiune a rachetelor, dar pe baza doctrinei sale de apărare, acţionează continuu pentru creşterea preciziei rachetelor şi nu are nicio intenţie de a le creşte raza de acţiune", a spus Shamkhani, un apropiat al liderului suprem de la Teheran, ayatollahul Ali Khamenei, potrivit televiziunii de stat IRIB.

Ministrul apărării iranian, Amir Hatami, a afirmat tot marţi că performanţele rachetelor ţării sale nu sunt negociabile, deşi "inamicii spun că puterea rachetelor Iranului trebuie eliminată", transmite agenţia de presă Tasnim, preluată de Reuters. El a respins astfel apelurile unor ţări europene şi ale Statelor Unite de restricţionare a tehnologiei rachetelor balistice iraniene. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...