Iranul îl acuză pe Trump de căutarea unor pretexte pentru anularea acordului nuclear

Iranul îl acuză pe Trump de căutarea unor pretexte pentru anularea acordului nuclear

Ministerul de externe iranian a declarat sâmbătă că președintele Statelor Unite, Donald Trump, caută pretexte pentru anularea acordului în domeniul nuclear dintre Iran și comunitatea internațională, informează DPA.

"Indiferent de motiv, nu vom permite să se întâmple asta", a afirmat ministrul adjunct de externe Abbas Araghchi, care a precizat că problema va fi abordată marți, la Viena, în cadrul unei reuniuni consacrate implementării acordului din 2015.

Săptămâna aceasta, secretarul de stat american, Rex Tillerson, criticase înțelegerea cunoscută oficial ca Planul Comun și Cuprinzător de Acțiune, susținând că nu își atinge scopul de a opri programul de înarmare nucleară al Iranului.

Luna trecută, Departamentul de Stat de la Washington a anunțat o serie de noi sancțiuni împotriva unor firme și persoane, pentru transferul de articole sensibile către programul iranian de dotare cu rachete.

Acordul semnat cu cei cinci membri permanenți ai Consiliului de Securitate al ONU permite Iranului utilizarea puterii nucleare exclusiv în scopuri civile și îi interzice orice activitate în domeniul rachetelor balistice care ar putea transporta la țintă încărcături atomice.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Bianca Drăgușanu, amantă, prostituată, psihopată…” / Daria Radionova l-a dat în fapt pe Alex Bodi!

2 Așa e!

3 Așa o fi?

4 VIDEO Actorul PSD George Ivaşcu, noul Mare Maestru al Marii Loji Naţionale din România

5 Ce avere ar avea în realitate Gigi Becali. Dumitru Dragomir face dezvăluiri