Iranul nu va discuta cu SUA până când acestea nu vor ridica sancţiunile, afirmă preşedintele Rouhani

Iranul nu va discuta cu SUA până când acestea nu vor ridica sancţiunile, afirmă preşedintele Rouhani

Iranul nu intenţionează să poarte discuţii cu SUA până când Washingtonul nu va ridica toate sancţiunile pe care i le-a impus, a indicat marţi preşedintele Hassan Rouhani, la o zi după ce liderul de la Casa Albă, Donald Trump, a apreciat ca posibilă o întâlnire cu acesta, transmit Reuters şi AFP.

Într-un discurs transmis marţi de televiziunea de stat, Rouhani a afirmat că ţara sa a avut întotdeauna disponibilitatea de a purta negocieri. 'Dar mai întâi SUA ar trebui să acţioneze prin a ridica toate sancţiunile ilegale, injuste şi nedrepte impuse Iranului', a adăugat el.

'Vom continua să ne reducem angajamentele din acordul din 2015 dacă interesele noastre nu sunt garantate', a mai declarat preşedintele iranian.

'Teheranul nu a dorit niciodată arme nucleare', a subliniat Rouhani.

Luni, într-o conferinţă de presă la summitul G7 de la Biarritz, Donald Trump a afirmat că ar fi de acord să se întâlnească cu preşedintele iranian "dacă condiţiile ar fi corecte sau corespunzătoare", dar a exclus ridicarea sancţiunilor pentru compensarea pierderilor economice suferite de Iran.

Trump şi Rouhani sunt aşteptaţi să participe la Adunarea Generală a ONU de la New York în luna septembrie. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina