Iranul va aplica principiul reciprocității în replică la ordinul lui Trump privind imigrația (oficial)

Iranul va aplica principiul reciprocității în replică la ordinul lui Trump privind imigrația (oficial)

Autoritățile iraniene au decis sâmbătă să le aplice cetățenilor americani aceleași restricții care le sunt impuse de SUA cetățenilor iranieni, în urma ordinului executiv prin care administrația Trump limitează numărul imigranților care ajung în SUA, informează AFP.

Hassan Rouhani, președintele Iranului

"Cu tot respectul față de poporul american (...) am hotărât să aplicăm principiul reciprocității după decizia insultătoare a SUA cu privire la cetățenii Iranului", se arată într-un comunicat de presă al ministerului de Externe, transmis de postul național de televiziune de la Teheran și preluat de AFP.

Ministerul iranian de Externe precizează că măsura rămâne în vigoare până când SUA vor ridica interdicția în baza căreia cetățenii iranieni nu pot intra pe teritoriul SUA. Potrivit ordinului executiv semnat vineri de președintele american Donald Trump, durata restricției este de trei luni.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”