Iranul va respecta acordul nuclear și în timpul președinției lui Trump (Rouhani)

Iranul va continua să respecte termenii acordului său nuclear cu comunitatea internațională chiar și în timpul președinției lui Donald Trump în Statele Unite, a declarat miercuri președintele iranian Hassan Rouhani, informează agenția DPA.

"Vom continua să îndeplinim partea noastră de obligații", a spus Rouhani, adăugând că el pune la îndoială că Trump își va ține promisiunea din campania electorală de a renunța la acordul de la Viena din 2015.

Acordul — prin care Iranul suspendă elementele programului său nuclear care îngrijorează comunitatea internațională și este supus inspecțiilor în schimbul unei ridicări a sancțiunilor economice — a fost pus la stâlpul infamiei în mod continuu de Trump în timpul campaniei sale și el a amenințat să-l renegocieze.

În acest caz, Trump s-ar confrunta cu o opoziție puternică din partea celorlalți parteneri de negocieri Marea Britanie, Franța, Germania, Rusia și China, precum și din partea comunității de securitate din propria țară.

"Lumea nu este în mâinile unei persoane anume și nici a unui partid specific", a declarat Rouhani, adăugând că mai devreme sau mai târziu, toate mișcările politice radicale vor fi constrânse de realitate.

În același timp, el a avertizat Statele Unite că ar fi mai bine să nu provoace Iranul, poporul iranian sau armata țării.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 În ce țară trăim? Priviți, acestea sunt imagini din „Carrefour”, la Târgu-Mureș! / Produsele românești parcă ni…

2 Surse / Firea a încercat un scenariu lacrimogen cu ambulanța pe motiv de dosar la DNA privind spitalul Gomoiu

3 Birchall / Daţi share, să se ştie cine apără Secţia Specială moşită de Iordache, Toader și Savonea

4 „Cadou” de la PSD / Românii care s-au împrumutat în lei după ce politicienii au înlocuit ROBOR din calculul dobâ…

5 Document / Pacienții Covid au început să plece din spitale, începând de vineri / Statul rămâne fără instrumentul l…