Iranul vrea să blocheze aplicaţia Instagram din cauza conţinutului ''imoral''

Iranul vrea să blocheze aplicaţia Instagram din cauza conţinutului ''imoral''

Autorităţile de la Teheran vor să interzică aplicaţia Instagram ca urmare a conţinutului său ''imoral'', transmite joi dpa.

''Din păcate, Instagram are conţinut nu doar ilegal, dar şi imoral şi obscen'', a declarat Javad Javadnia, responsabil IT în cadrul Parchetului iranian.

Pentru a pune în aplicare această interdicţie, autorităţile aşteaptă o decizie finală din partea conducerii politice a Iranului, a relatat agenţia de presă Isna.

Aplicaţia Instagram este extrem de populară în Iran, unde milioane de persoane o folosesc pentru a distribui imagini şi înregistrări video. O mare parte a conţinutului - atât din interiorul, cât şi din afara ţării - încalcă regulile stricte ale republicii islamice.

Twitter, Facebook şi serviciul de mesagerie criptată Telegram sunt deja interzise în Iran.

Observatorii politici internaţionali sunt de părere că blocarea reţelelor de socializare online este motivată politic, întrucât acestea sunt folosite deseori de criticii regimului de la Teheran pentru a comunica şi a-şi promova ideile. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria