Irina Begu, calificată în sferturile turneului ITF de la Southsea (Marea Britanie)

Irina Begu, calificată în sferturile turneului ITF de la Southsea (Marea Britanie)

Jucătoarea română de tenis Irina Begu, principala favorită, s-a calificat, miercuri, în sferturile de finală ale turneului ITF pe iarbă de la Southsea (Marea Britanie), dotat cu premii totale de 100.000 de dolari, după ce a dispus de chinezoaica Xinyun Han cu 6-2, 4-6, 6-2.

Begu (26 ani, 69 WTA) s-a impus într-o oră și 55 de minute în fața unei adversare de 27 de ani, care ocupă locul 120 în ierarhia mondială. Begu a reușit 8 ași în acest meci și a comis 4 duble greșeli, față de 6 ale chinezoaicei.

Irina o mai învinsese pe Han în 2013 în primul tur la Seul (WTA), cu 6-3, 6-4.

În sferturile acestui turneu cu tabloul redus (16 jucătoare la simplu, fără calificări), Begu o va înfrunta pe germanca Andrea Petkovic (29 ani, 88 WTA). Petkovic are 2-0 în meciurile directe cu Petkovic, care s-a impus în 2014, în turul al doilea la Wimbledon, cu 6-4, 3-6, 6-1, și anul acesta în primul tur la Sankt Petersburg, cu 6-1, 7-5.

Begu și Raluca Olaru fac pereche la dublu, unde sunt favoritele numărul doi, iar în sferturi (primul tur) vor înfrunta cuplul Viktorija Golubic (Elveția)/Liudmila Kicenok (Ucraina).

AGERPRES (editor: Mihai Țenea, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?