Irina Begu revine fantastic și produce surpriza la Australian Open

Irina Begu revine fantastic și produce surpriza la Australian Open

Irina Begu s-a calificat luni dimineata in turul II la primul turneu de Grand Slam al anului, Australian Open, dupa un meci cu adevarat nebun. Tenismena română, aflata pe pozitia 40 in clasamentul WTA, a invins-o in runda inaugurala pe favorita numarul 31, rusoaica Ekaterina Makarova.

Reprezentanta noastra s-a impus in trei seturi, cu 3-6, 6-4, 8-6, dupa ce a revenit de la 3-6, 0-4 in setul doi, iar apoi de la 3-6, 6-4, 2-5 in setul decisiv.

Cele doua au oferit un meci incredibil, care a durat nu mai putin de 3 ore si a avut parte de rasturnari de scor ametitoare.

Primul set a fost la discretia rusoaicei, care s-a impus cu 6-3.

Setul II parea ca va fi unul chiar si mai usor pentru Makarova, ajunsa la 4-0 in doar cateva minute. Irina a avut insa o rabufnire de orgoliu fantastica si a intors rezultatul.

Am ajuns astfel in setul decisiv, unde rusoaica s-a desprins din nou si a servit pentru castigarea partidei la 5-2. Irina n-a renuntat la lupta nici de aceasta data si a avansat in cele din urma mai departe cu 8-6 in setul trei.

In turul urmator, Irina o va intalni pe croata Petra Martic, aflata pe locul 81 in clasamentul WTA.

Odata cu calificarea in turul doi, sportiva noastra si-a asigurat un cec in valoare de 52.000 de euro si 70 de puncte WTA.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...