Irlanda a câştigat ediţia 2023 a Turneului celor Şase Naţiuni cu Mare Şlem

Irlanda a câştigat ediţia 2023 a Turneului celor Şase Naţiuni cu Mare Şlem

Irlanda a învins sâmbătă Anglia cu scorul de 29-16 (10-6), pe Aviva Stadium din Dublin, şi a câştigat ediţia 2023 a Turneului celor Şase Naţiuni cu Mare Şlem, după un meci în care irlandezul Johnny Sexton a devenit cel mai bun marcator din istoria competiţiei, informează AFP.

Foto: Irish Rugby via Facebook

Irlanda a obţinut bonus ofensiv după un meci în care a avut patru eseuri, semnate de Dan Sheehan (două), Robbie Henshaw şi Rob Herring. Trei dintre acestea au fost transformate de Sexton, care a fructificat şi o lovitură de pedeapsă. Veteranul Sexton, în vârstă de 37 de ani, este cel mai bun realizator din istoria Turneului, cu 566 de puncte.

Cel mai bun marcator al turneului. Foto: Agerpres

Cel mai bun marcator al turneului. Foto: Agerpres

Sâmbătă, Franţa, care mai avea mici şanse să câştige turneul, a trecut de Ţara Galilor cu scorul de 41-28 (20-7), pe Stade de France din Saint-Denis. În aceeaşi zi, Scoţia a învins acasă Italia cu 26-14.

Irlanda a încheiat turneul cu 24 de puncte, fiind urmată de Franţa, 20 p, Scoţia, 15 p, Anglia, 10 p, Ţara Galilor, 6 p, Italia, 1 p.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…