Isărescu sprijină ideea îndreptării Programului 'Prima Casă' spre componente sociale

Isărescu sprijină ideea îndreptării Programului 'Prima Casă' spre componente sociale

Guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, a afirmat miercuri că ar sprijini ideea îndreptării Programului 'Prima Casă' spre componente sociale, precizând că nu mai merge în formula în care oricine apelează la 'Prima Casă', "chiar dacă nu e prima casă".

"Eu înclin spre punctul de vedere care este acum relativ dominant că atâta vreme cât creditarea ipotecară a pornit la drum cu dobânzi relativ mici, într-o manieră sănătoasă, fără program, dacă mai rămâne acest Program (Prima Casă n.r.) el trebuie să aibă o anumită direcţie, o anumită tentă, ca orice program guvernamental. Deci îndreptarea lui spre componente sociale, trebuie să fie Prima Casă, dar nu orice fel de primă casă la oricine. Adică să fie cu reguli mai stricte. Sprijin o asemenea ideea, dar discuţia este politică în principal şi nu aş vrea să influenţez în niciun fel discuţia politică", a spus Mugur Isărescu.

Guvernatorul BNR a afirmat că programul a avut un rol pozitiv, dar că nu mai merge în forma în care oricine apelează la 'Prima Casă' "chiar dacă nu e prima casă", susţinând totodată că acesta trebuie să fie un program sănătos şi să aibă o direcţie clară.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...