Israel: A expirat mandatul primit de Benny Gantz pentru a forma guvernul

Israel: A expirat mandatul primit de Benny Gantz pentru a forma guvernul

Mandatul fostului opozant israelian Benny Gantz pentru a forma un guvern a expirat în cursul nopţii de luni spre marţi, în timp ce negocieri cu premierul Benjamin Netanyahu aveau loc la Ierusalim pentru a încerca să alcătuiască un guvern "de uniune naţională şi de urgenţă" în plină criză a coronavirsului, scrie AFP.

După alegerile parlamentare de la 2 martie, Benny Gantz, liderului alianţei de centru Albastru-Alb, a obţinut din partea preşedintelui ţării, Reuven Rivlin, mandatul de a forma viitorul guvern.

La finalul termenului, la miezul nopţii ora locală (luni, 21.00 GMT), preşedintele urma să ceară parlamentului să îi prezinte un candidat capabil să obţină suficient sprijin pentru a încerca să alcătuiască viitorul guvern.

Reuven Rivlin a respins duminică cererea lui Benny Gantz de a prelungi cu două săptămâni termenul de formare a unui guvern de unitate naţională.

Şeful statului l-a informat pe Gantz că "în actualele circumstanţe nu este posibilă extinderea perioadei de formare a unui guvern", potrivit unui comunicat al preşedinţiei.

Israelul a raportat peste 11.000 de cazuri confirmate de contaminare şi 116 de decese asociate noului coronavirus.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre Antene, Radu Tudor și servicii...

2 „Și mie îmi place p...a ta, ador sexul oral și fanteziile sexuale”

3 VIDEO „Viitorul” României...

4 Și ea este moștenitoarea unei părți din averea lui Țiriac

5 Așa o fi?