Israel: Doi din cei şase palestinieni evadaţi dintr-o închisoare de înaltă securitate, prinşi în nord

Israel: Doi din cei şase palestinieni evadaţi dintr-o închisoare de înaltă securitate, prinşi în nord

Doi din cei şase palestinieni care au evadat dintr-o închisoare israeliană la începutul acestei săptămâni au fost capturaţi vineri seara în nordul Israelului, a informat poliţia într-un comunicat, notează agenţia France Presse.

"Poliţiştii din zona de nord au capturat cu puţin timp în urmă doi dintre prizonierii evadaţi, în oraşul Nazaret (nordul Israelului)", a indicat poliţia israeliană fără a oferi mai multe detalii.

Forţele israeliene desfăşoară o vastă vânătoare de oameni după evadarea, luni, a şase palestinieni din închisoarea israeliană de înaltă securitate Gilboa (nord), printr-un tunel săpat sub o chiuvetă.

Armata israeliană a anunţat miercuri desfăşurarea de noi întăriri în Cisiordania ocupată pentru a-i prinde pe cei şase evadaţi, membri ai unor grupuri armate palestiniene, încarceraţi deoarece, potrivit Israelului, au pregătit sau efectuat atacuri împotriva israelienilor.

Autorităţile israeliene spun că se tem, printre altele, că evadaţii vor efectua atacuri.

Unul dintre ei, Mahmoud Abdullah Ardah, încarcerat din 1996 şi condamnat la închisoare pe viaţă, era un membru cunoscut al Jihadului Islamic, una din principalele mişcări armate palestiniene. El a fost plasat în izolare în urmă cu câţiva ani, după descoperirea unor tuneluri săpate într-un penitenciar israelian, potrivit organizaţiei islamiste. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /