Israel: Marea Britanie nu are planuri să-şi mute ambasada la Ierusalim (purtător de cuvânt al prim-ministrului)

Israel: Marea Britanie nu are planuri să-şi mute ambasada la Ierusalim (purtător de cuvânt al prim-ministrului)

Marea Britanie nu are planuri să-şi mute ambasada din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim şi încă nu este de acord cu decizia Statelor Unite de a face acest lucru, a declarat luni purtătorul de cuvânt al prim-ministrului Theresa May, citat de Reuters.

"Prim-ministrul a spus în decembrie, când s-a făcut prima dată anunţul, că nu suntem de acord cu decizia SUA de a-şi muta ambasada la Ierusalim şi a recunoaşte Ierusalimul drept capitala israeliană, înaintea unui acord final asupra statutului. Ambasada britanică în Israel are sediul la Tel Aviv şi nu avem de gând să o mutăm", a declarat reporterilor purtătorul de cuvânt.

El s-a exprimat în ziua când Statele Unite urmează să-şi deschidă ambasada la Ierusalim, un eveniment ce a provocat proteste palestiniene. Douăzeci şi cinci de palestinieni au fost ucişi de gloanţe israeliene de-a lungul graniţei cu Gaza luni, au anunţat oficiali din domeniul sănătăţii. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria