Israel: Nouă manifestaţie anticorupţie la Tel Aviv

Israel: Nouă manifestaţie anticorupţie la Tel Aviv

Mii de israelieni au defilat sâmbătă seară pentru a treia săptămână consecutiv în centrul oraşului Tel Aviv pentru a cere punerea sub acuzare şi demisia "corupţilor" din guvern, potrivit unui corespondent al agenţiei France Presse aflat la faţa locului.

Protestatarii au defilat pe bulevardul Rothschild scandând "Bibi, du-te acasă", de la numele premierul Benjamin Netanyahu.

Manifestaţia, a treia de la 2 decembrie, a fost prezentată din nou ca nefiind partizană. Manifestanţii au purtat pancarte pe care se putea citi: "Stop corupţiei, aranjamentelor, mitei şi furtului", "banii + putere = mafia".

Prim-ministrul israelian a fost interogat vineri pentru a şaptea oară de poliţişti în cadrul anchetelor asupra unor presupuse fapte de corupţie, în timp ce unul dintre colaboratorii săi apropiaţi, deputatul David Bitan din partea Likud, a fost şi el interogat de poliţie de câteva ori de la începutul lunii.

Ancheta se referă la presupuse sume de bani primite şi legături între membrii municipalităţii Rishon Letzion, în apropiere de Tel Aviv, din care a făcut parte David Bitan, şi crima organizată, potrivit unor surse din cadrul poliţiei.

Într-una din anchete, Benjamin Netanyahu este suspectat că a primit ilegal cadouri de la personalităţi foarte bogate, printre care miliardarul australian James Packer şi un producător de la Hollywood, Arnon Milchan. Valoarea totală a acestor cadouri a fost cifrată de mass-media la zeci de mii de dolari.

James Packer, patron al lanţului de cazinouri Crown, au fost interogat de poliţie la începutul lunii în Australia.

O altă anchetă încearcă să stabilească dacă Netanyahu ar fi încercat să încheie un acord secret cu proprietarul ziarului Yediot Aharonot pentru o acoperire mediatică favorabilă din partea cotidianului israelian.

Prima anchetă este aproape de încheiere şi ar putea fi ultima dată când Benjamin Netanyahu a fost audiat în această afacere, potrivit presei locale.

Premierul a negat mereu orice neregulă şi s-a declarat victima unei campanii pentru a-l înlătura de la putere.

Până în prezent, Benjamin Netanyahu nu a fost pus oficial sub acuzare. Potrivit ministrului justiţiei Ayelet Shaked, el nu ia în calcul demisia în cazul în care va fi inculpat.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Reacția Pro TV în cazul „angajatului Marius Buga”, cercetat penal într-un dosar de act sexual cu minor

2 Corespondentul Pro TV Marius Buga, cercetat penal într-un dosar de act sexual cu minor

3 VIDEO „Urât, parcă toată lumea asta ar fi sclavii voștri, v-ați pierdut mințile de la bani”

4 De citit...

5 „Abia aștept să vă arăt tot”