Israel: O turistă britanică a fost înjunghiată mortal de un palestinian la Ierusalim

Israel: O turistă britanică a fost înjunghiată mortal de un palestinian la Ierusalim

O turistă britanică în vârstă de 23 de ani fost înjunghiată mortal vineri de către un palestinian în Israel, într-un tramvai din Ierusalim, a anunțat o sursă din poliția israeliană citată de AFP.

Inițial, poliția a anunțat că turista britanică a fost grav rănită, însă ea a decedat ulterior. Atacatorul este un palestinian în vârstă de 57 de ani și a fost arestat. Acesta locuiește în Ierusalimul de est și a fost spitalizat în trecut după o tentativă de suicid, iar în anul 2011 a fost condamnat pentru o agresiune sexuală comisă împotriva propriei sale fiice.
Teritoriile palestiniene, Ierusalimul și Israelul au fost în ultimii ani scena unui val de violențe în urma cărora, începând cu 1 octombrie 2015, au fost uciși 260 de palestinieni, 41 de israelieni și mai mulți străini. Majoritatea palestinienilor uciși sunt autorii confirmați sau presupuși ai atacurilor cu arme albe comise asupra tinerilor izolați.
Intensitatea violențelor a scăzut în ultimele luni, dar directorul Shin Beth-ului (serviciul israelian de securitate internă), Nadav Argaman, a avertizat că acest 'calm relativ' este înșelător. Poliția israeliană a fost desfășurată masiv la Ierusalim pentru asigurarea securității în perioada sărbătorilor pascale.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Mii de apeluri ale soldaților ruși au fost interceptate: „Ni s-a dat ordin să ucidem toți civilii” / „Putin e un prost”

2 Erdogan îi dă o lovitură subtilă lui Putin: Turcia schimbă strategia față de Rusia

3 Marele joc strategic / Ce armă susține Rusia că are împotriva Occidentului. Țările cheie și rolul Chinei

4 Rusia este pe cale să sufere o mare înfrângere în „buzunarul” Lyman. Panică în rândul bloggerilor și corespondenților militari ruși

5 Spovedania unui rus care a supraviețuit în Ucraina: „Mi-am dat seama că noi suntem fasciștii. Toți noii recruți vor muri acolo”