Israel: O turistă britanică a fost înjunghiată mortal de un palestinian la Ierusalim

Israel: O turistă britanică a fost înjunghiată mortal de un palestinian la Ierusalim

O turistă britanică în vârstă de 23 de ani fost înjunghiată mortal vineri de către un palestinian în Israel, într-un tramvai din Ierusalim, a anunțat o sursă din poliția israeliană citată de AFP.

Inițial, poliția a anunțat că turista britanică a fost grav rănită, însă ea a decedat ulterior. Atacatorul este un palestinian în vârstă de 57 de ani și a fost arestat. Acesta locuiește în Ierusalimul de est și a fost spitalizat în trecut după o tentativă de suicid, iar în anul 2011 a fost condamnat pentru o agresiune sexuală comisă împotriva propriei sale fiice.
Teritoriile palestiniene, Ierusalimul și Israelul au fost în ultimii ani scena unui val de violențe în urma cărora, începând cu 1 octombrie 2015, au fost uciși 260 de palestinieni, 41 de israelieni și mai mulți străini. Majoritatea palestinienilor uciși sunt autorii confirmați sau presupuși ai atacurilor cu arme albe comise asupra tinerilor izolați.
Intensitatea violențelor a scăzut în ultimele luni, dar directorul Shin Beth-ului (serviciul israelian de securitate internă), Nadav Argaman, a avertizat că acest 'calm relativ' este înșelător. Poliția israeliană a fost desfășurată masiv la Ierusalim pentru asigurarea securității în perioada sărbătorilor pascale.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”