Israel: Premierul Benjamin Netanyahu, chestionat de poliţie într-un caz de corupţie din domeniul telecomunicaţiilor

Israel: Premierul Benjamin Netanyahu, chestionat de poliţie într-un caz de corupţie din domeniul telecomunicaţiilor

Poliţia israeliană l-a chestionat vineri, la domiciliu, pe premierul Benjamin Netanyahu pentru prima dată într-un caz de corupţie în care este implicată cea mai mare companie de telecomunicaţii din ţară, Bezeq, a relatat Radio Israel, preluat de Reuters.

Conform poliţiei, proprietarii grupului Bezeq Telecom le-au oferit lui Netanyahu şi soţiei sale, Sara, acoperire mediatică favorabilă pe site-ul de ştiri pe care îl controlează, în schimbul unor favoruri din partea instituţiilor de reglementare din domeniul comunicaţiilor. Conform unor media israeliene citate de AFP, Sara Netanyahu ar urma de asemenea să fie interogată la sediul poliţiei.

Netanyahu, care este deja suspect în alte două cazuri de corupţie, neagă orice neregulă.

Media israeliene au relatat la sfârşitul lunii februarie că un colaborator apropiat al premierului va depune mărturie împotriva acestuia, în contextul extinderii scandalului de corupţie în care este implicat Netanyahu.

Shlomo Filber, fost director în Ministerul Comunicaţiilor şi membru al partidului Likud, a semnat acordul pentru depunerea mărturiei în ancheta privind presupusele avantaje guvernamentale oferite celei mai mari companii de telecomunicaţii din Israel, Bezeq, în schimbul unei acoperiri mediatice favorabile.

Benjamin Netanyahu nu are calitatea de suspect în ancheta privind compania Bezeq.

Filber a fost arestat în februarie, alături de deţinătorul pachetului majoritar de acţiuni al Bezeq, Shaul Elovitch, de consilierul pentru presă al premierului, Nir Hefetz, şi de reprezentanţi ai companiei Bezeq. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Turcii intră surprinzător pe Autostrada Transilvania, pe tronsonul unde lucrează românii de la UMB!