Israel: Procurorul general ordonă examinarea unei afaceri în care este implicat Benjamin Netanyahu

Israel: Procurorul general ordonă examinarea unei afaceri în care este implicat Benjamin Netanyahu

Procurorul general al Israelului, Avichai Mandelblit, a anunțat la sfârșitul săptămânii trecute că a ordonat "examinarea" unei afaceri neprecizate implicându-l pe premierul Benjamin Netanyahu, după mai multe săptămâni de zvonuri și speculații în presă, potrivit AFP.

"După ce a primit informații referitoare, printre alții, la prim-ministru", procurorul general s-a întâlnit cu responsabili din cadrul poliției și justiției, apoi "a ordonat examinarea chestiunii", a informat Ministerul Justiției într-un comunicat.

"Subliniem că este vorba despre o examinare, și nu despre o anchetă penală" care îl privește pe premier, a precizat comunicatul.

Ministerul Justiției nu a oferit mai multe detalii legate de motivele acestui demers, însă presa a speculat că este vorba despre un transfer de bani.

"Ca în toate afacerile precedente" care l-au vizat pe premier, "nu se va găsi nimic — pentru că nu este nimic", a reacționat un purtător de cuvânt al lui Benjamin Netanyahu.

Prim-ministrul a recunoscut recent că a primit bani de la omul de afaceri francez Arnaud Mimran care a fost condamnat joi la opt ani de închisoare pentru o escrocherie legată de taxa carbon în valoare de 283 de milioane de euro.

În mai, un raport critic al Curții de Conturi a denunțat călătoriile cu avionul efectuate de Benjamin Netanyahu și familia acestuia în perioada în care a ocupat funcția de ministru al finanțelor, între 2003 și 2005, atrăgând atenția asupra unui posibil conflict de interese.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa