Israel: Rivalul din alegeri al lui Netanyahu îşi recunoaşte înfrângerea

Israel: Rivalul din alegeri al lui Netanyahu îşi recunoaşte înfrângerea

Benny Gantz, adversar al premierului Benjamin Netanyahu în alegerile legislative israeliene, şi-a recunoscut miercuri înfrângerea în cadrul unei conferinţe de presă de la Tel Aviv, relatează AFP.

"Noi respectăm decizia poporului", a declarat şeful listei centriste Albastru-Alb care spera să poată forma o coaliţie şi să-i urmeze lui Netanyahu în fruntea guvernului.

După ce a declarat în ajun că a câştigat, Gantz, înconjurat de partenerii săi din fruntea listei, a apreciat că lista sa a "prezentat o alternativă la putere".

Numărul doi de pe lista sa, Yair Lapid, a afirmat la rândul său că lista Albastru-Alb intenţionează "să-i facă viaţa amară guvernului Netanyahu".

Cel mai bine plasat pentru a forma viitorul guvern, Benjamin Netanyahu se îndreaptă spre un al cincilea mandat de premier.

După numărarea cvasitotalităţii voturilor în alegerile de marţi, Netanyahu şi partidul său sunt creditaţi cu tot atâtea locuri (35) ca Lista Albastru-Alb a lui Benny Gantz de proiecţiile media. Însă Netanyahu ar trebui să poată constitui, împreună cu alte formaţiuni de dreapta, o majoritate absolută de 65 de locuri din 120, perspectivă îndepărtată pentru rivalul său, comentează AFP. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Turcii intră surprinzător pe Autostrada Transilvania, pe tronsonul unde lucrează românii de la UMB!