Israel: Siameze unite în dreptul cefei, separate după o intervenţie chirurgicală rară

Israel: Siameze unite în dreptul cefei, separate după o intervenţie chirurgicală rară

Două fetiţe în vârstă de un an din Israel, care erau siameze şi s-au născut unite în zona cefei, pot în sfârşit să se privească una pe cealaltă datorită unei rare intervenţii chirurgicale de separare, informează Reuters.

Operaţia, care a durat peste douăsprezece ore şi a fost efectuată la Centrul Medical Soroka, a necesitat mai multe luni de pregătire şi a implicat zeci de experţi din Israel şi din străinătate, a precizat spitalul israelian duminică.

''Aceasta a fost o intervenţie chirurgicală rară şi complexă, care a fost efectuată de doar 20 de ori în toată lumea şi acum, pentru prima dată, în Israel'', a declarat Mickey Gideon, neurochirurg pediatric la Centrul Medical Soroka.

Fotografiile publicate de media israeliene prezintă siamezele - ale căror nume nu au fost făcute publice - stând într-un pătuţ cu feţele îndreptate una spre cealaltă şi cu capetele bandajate.

Comunicatul publicat de Centrul Medical Soroka precizează că intervenţia chirurgicală a necesitat proceduri de reconstrucţie craniană şi grefe de scalp în cazul ambelor fetiţe.

''Ele se recuperează frumos. Respiră şi mănâncă singure'', a declarat Eldad Silberstein, directorul departamentului de chirurgie plastică din Centrul Medical Soroka, pentru postul de ştiri israelian Channel 12. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”