Israel: Sistemul antirachetă Praștia lui David va deveni operațional în două săptămâni

Israel: Sistemul antirachetă Praștia lui David va deveni operațional în două săptămâni

Sistemul israelian antirachetă Praștia lui David va fi complet operațional în maximum două săptămâni, a anunțat luni comandantul apărării antiaeriene, Tzvika Haimovici, citat de Xinhua. Sistemul are rolul de a intercepta rachetele cu rază scurtă și medie de acțiune lansate din Gaza și sudul Libanului.

Haimovici a declarat presei locale că Praștia lui David (Kelah David) este ultima componentă în apărarea antirachetă a statului evreu, care va umple golul dintre sistemele de interceptare cu rază scurtă Cupola de Fier (Kippat Barzel) și cele cu rază lungă Săgeata (Hetz) 2 și 3. El a precizat însă că Israelul este în continuare vulnerabil, scrie ziarul Times of Israel: "Niciodată nu este destul. Nu este ermetic".

Al cincilea și ultimul test al Praștiei lui David a avut loc pe 25 ianuarie, iar ministerul israelian al apărării a declarat că a fost un succes. Sistemul, construit de Rafael Advanced Defence Systems din Israel cu Raytheon Missile Systems din statul american Arizona ca subcontractor, folosește pentru interceptare rachete Stunner.

Săgeata-2 a distrus luni o rachetă balistică lansată din Siria spre valea Iordanului, cu o încărcătură de aproximativ 200 de kilograme de exploziv.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”