Israel: Site-uri guvernamentale ţinta unui atac cibernetic

Israel: Site-uri guvernamentale ţinta unui atac cibernetic

Israelul a declarat luni că a suferit un atac cibernetic care a perturbat o serie de site-uri guvernamentale, notează AFP.

"În ultimele ore, a fost identificat un atac de tip denial of service (DDoS) asupra unui furnizor de comunicaţii care, în consecinţă, a împiedicat pentru o scurtă perioadă de timp accesul la o serie de site-uri, inclusiv site-uri guvernamentale", a indicat direcţia naţională de securitate cibernetică.

"În prezent, toate site-urile şi-au reluat activitatea", a scris acest organism pe Twitter.

El nu a precizat originea acestui atac, care constă în saturarea serverelor victimei prin îngroparea acestora sub solicitări.

Deşi accesul la site-ul guvernului israelian a fost restabilit în interiorul Israelului, acesta este "inaccesibil la nivel internaţional", a afirmat organizaţia NetBlocks, specializată în supravegherea internetului în lume.

Jurnalişti ai agenţiei France Prese nu au reuşit să acceseze site-urile multor ministere israeliene la scurt timp după orele 20.00 GMT.

Potrivit cotidianului Haaretz, o sursă din industria de apărare a ţării a indicat că este cel mai mare atac cibernetic lansat vreodată împotriva Israelului.

Ministerul Comunicaţiilor a informat că a efectuat "o evaluare a situaţiei cu serviciile de urgenţă ale ministerului în urma unui atac cibernetic pe scară largă asupra site-urilor guvernamentale".

În ultimele luni, mai multe site-uri israeliene au fost ţinta unor atacuri informatice atribuite de experţi Iranului, duşmanul de moarte al statului evreu.

La rândul său, Teheranul a acuzat recent Washingtonul şi statul evreu de un atac cibernetic care i-a perturbat sistemul de distribuţie a combustibilului.

Duminică, armata ideologică a Republicii Islamice Iran a revendicat tirurile de rachete împotriva unei ţinte din Kurdistanul irakian prezentată drept "centru strategic" al Israelului, însă autorităţile kurde locale au negat existenţa unor astfel de situri ale statului evreu pe teritoriul lor. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...