Israel: Un al doilea colaborator apropiat al premierului Bennett demisionează în mai puţin de două săptămâni

Israel: Un al doilea colaborator apropiat al premierului Bennett demisionează în mai puţin de două săptămâni

Şeful de cabinet al prim-ministrului israelian Naftali Bennett a demisionat luni, la mai puţin de două săptămâni după plecarea principalului consilier al şefului guvernului, o dublă lovitură pentru un lider care nu a încheiat deocamdată primul an de mandat şi care va primi în curând vizita preşedintelui american Joe Biden, transmite Reuters.

Un comunicat al biroului prim-ministrului nu prezintă niciun motiv al demisiei lui Tal Gan Zvi, care s-a aflat alături de Bennett timp de un deceniu.

Shimrit Meir, consiliera principală a premierului, demisionase pe 13 mai invocând ''sacrificii considerabile în viaţa personală''.

Presa din Israel a relatat despre dispute în cercul de colaboratori apropiaţi ai lui Bennett, al cărui viitor politic pare tot mai incert.

Naftali Bennett a improvizat o coaliţie transpartinică pentru a pune capăt în iunie 2021 celor 12 ani în care la conducerea guvernului s-a aflat Benjamin Netanyahu.

Plecarea între timp a unui deputat din partidul lui Bennett l-a costat pe acesta majoritatea de un mandat pe care o avea în Knesset.

Casa Albă a anunţat pe 24 aprilie că preşedintele Joe Biden va efectua o vizită în Israel ''în lunile următoare'', la invitaţia lui Naftali Bennett. Data vizitei nu a fost anunţă, dar, potrivit unui oficial la curent cu discuţiile, aceasta ar putea avea loc la sfârşitul lui iunie sau începutul lunii iulie. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Românca ucisă de rechin în Egipt lipsea de două zile din hotelul de 5 stele în care era cazată

2 Totul se petrece în sectorul românesc al Mării Negre / Priviți, americanii și NATO stau cu ochii pe ruși ca pe butelie

3 Un propagandist al Kremlinului se plânge că rușilor li se scuipă în cafea, când frecventează restaurantele din Europa

4 VIDEO Priviți, „dihăniile HIMARS” au început să facă diferența pe câmpul de luptă în favoarea Ucrainei

5 Șeful armatei SUA / În mod clar, China își construiește capacitatea de a ataca Taiwanul