Israel: Un băiat a descoperit o statuetă veche de 3.400 de ani

Un băiat israelian de șapte ani a descoperit din întâmplare o statuetă veche de 3.400 ani, în timpul unei excursii cu prietenii la situl arheologic Tel Rehov, din nordul Israelului, relatează AFP și publicația israeliană Jerusalem Post. Or, Greenhut și prietenii săi, însoțiți de un adult, urcau o movilă din situl arheologic în această săptămână, atunci când băiatul a descoperit o figurină de lut acoperită de pământ.

Figurina reprezenta o femeie nud cu contururi grațioase și mâinile pe lângă corp și a fost realizată prin presarea lutului într-o matriță.

"Este tipică pentru cultura cananeeană a secolelor XV-XIII înaintea erei noastre", a declarat Amihai Mazar, profesor emerit la Universitatea Ebraică și directorul săpăturilor arheologice de la Tel Rehov. Unii oameni de știință cred că aceste figurine reprezentau femei în carne și oase, în timp ce alții sunt de părere că este vorba de o reprezentare a zeiței fertilității, Astarte, cunoscută din surse cananeene și din Biblie, a completat el.

"Această figurină a aparținut, fără îndoială, unui locuitor al orașului Rehov, aflat la acel moment sub conducerea faraonilor egipteni", a explicat Mazar.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Poliția Capitalei pusă în genunchi în fața interlopilor de șeful Bogdan Berechet

2 Șerpăria asta este Poliția Română? Amănunte incredibile publicate de o jurnalistă celebră

3 VIDEO Categoria „valori” / Ăla de lângă Bercea Mondial este președintele PSD Olt, cel care i-a luat locul tracto…

4 EXCLUSIV Traian Băsescu NU va candida la Primăria Capitalei!

5 Revolta lui Adi Hădean / Am ajuns să mâncăm „nutreţ livrabil cu trei linguri de sare şi una de monoglutamat de …