Israelul a demolat casele a patru palestinieni acuzaţi de uciderea unui soldat

Israelul a demolat casele a patru palestinieni acuzaţi de uciderea unui soldat

Israelul a demolat, în zorii zilei de joi, în Cisiordania ocupată casele a patru palestinieni acuzaţi de uciderea unui soldat israelian, a anunţat armata israeliană, adăugând că au avut loc confruntări cu manifestanţii.

Cele patru locuinţe distruse în satul Beit Kahil din apropiere de Hebron, în sudul Cisiordaniei, aparţineau potrivit armatei israeliene unui număr de patru bărbaţi care făceau "parte dintr-un grup responsabil pentru atacul cu cuţitul" în care un soldat israelian în vârstă de 19 ani, Dvir Sorek, a fost ucis în august, notează France Presse.

Ciocniri au izbucnit în timpul demolărilor, cu palestinieni care aruncau cu "pietre şi cauciucuri aprinse asupra trupelor", a declarat armata.

"Ca răspuns, trupele au folosit mijloace de dispersie anti-revoltă".

După demolări, un palestinian, Mohammed al-Nawajaa, a fost ucis într-un accident de maşină la o intersecţie din apropiere de Hebron, a informat agenţia palestiniană Wafa.


Foto: (c) ABED AL HASHLAMOUN / EPA


Potrivit Wafa, vehiculul acestuia a fost lovit de un buldozer şi fiul său a fost rănit în timpul incidentului.

Armata israeliană a declarat că şoferul palestinian a lovit vehiculul armatei, fără a-i confirma moartea.

Trupul lui Dvir Sorek a fost găsit în apropierea aşezării Migdal Oz, între oraşele Betleem şi Hebron din Cisiordania, un teritoriu palestinian ocupat de Israel de mai bine de 50 de ani.

Potrivit armatei, tânărul studia la Migdal Oz într-o yeshiva, un centru unde se studiază Tora în cadrul unui program special ce combină studiile religioase şi serviciul militar.

Israelul distruge în mod regulat casele palestinienilor suspectaţi că au comis atacuri.

Statul israelian susţine că aceste măsuri servesc ca o descurajare, dar criticii consideră că este o pedeapsă colectivă.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”