Israelul amână un test al sistemului antirachetă Arrow 3 în Alaska

Israelul amână un test al sistemului antirachetă Arrow 3 în Alaska

Ministerul Apărării din Israel a anunţat marţi că amână un test al sistemului Arrow 3 de interceptare a rachetelor cu rază lungă de acţiune, prevăzut să aibă loc în Alaska (Statele Unite), pentru a asigura "maxima pregătire" a bateriei defensive, transmite agenţia EFE.

Decizia a fost luată după consultări cu Agenţia Americană de Apărare Antirachetă, fără a fi furnizate alte date, a informat ziarul "Times of Israel".

În februarie, ambele instituţii au testat cu succes sistemul defensiv conceput pentru interceptarea rachetelor balistice în afara atmosferei.

Atunci, testul a avut loc după ce alte două încercări programate anterior au fost anulate în ultimul moment.

Arrow 3, operaţional din ianuarie, reprezintă treapta cea mai înaltă a sistemului de apărare pe mai multe niveluri al Israelului, împreună cu alte sisteme de rachete împotriva atacurilor cu rază scurtă, medie şi lungă de acţiune.

A fost dezvoltat într-un program comun israeliano-american iar, potrivit presei locale, obiectivul său este doborârea rachetelor balistice intercontinentale în afara atmosferei, cu ogivele lor de diverse tipuri - nuclear, biologic, chimic sau convenţional -, cât mai aproape de locul de unde au fost lansate. AGERPRES/ (AS - autor: Vicenţiu Purcărea, editor online: Daniela Juncu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Etnicii minoritari din armata rusă au început să vorbească în limba nativă pentru a nu fi bombardați de ucraineni

2 O nouă ameninţare lansată de propaganda rusă: „Două rachete nucleare vor lovi imediat. Una la Washington, cealaltă la Londra” VIDEO

3 Așa arată prostia made in Rusia...

4 ULTIMA ORĂ Primul oficial ucrainean de top care admite că este „imposibil” ca Ucraina să învingă Rusia cu nivelul actual de sprijin din Occident

5 VIDEO Stare de șoc în rândul propagandiștilor Rusiei după exploziile de la baza aeriană din Crimeea