Israelul amână un test al sistemului antirachetă Arrow 3 în Alaska

Israelul amână un test al sistemului antirachetă Arrow 3 în Alaska

Ministerul Apărării din Israel a anunţat marţi că amână un test al sistemului Arrow 3 de interceptare a rachetelor cu rază lungă de acţiune, prevăzut să aibă loc în Alaska (Statele Unite), pentru a asigura "maxima pregătire" a bateriei defensive, transmite agenţia EFE.

Decizia a fost luată după consultări cu Agenţia Americană de Apărare Antirachetă, fără a fi furnizate alte date, a informat ziarul "Times of Israel".

În februarie, ambele instituţii au testat cu succes sistemul defensiv conceput pentru interceptarea rachetelor balistice în afara atmosferei.

Atunci, testul a avut loc după ce alte două încercări programate anterior au fost anulate în ultimul moment.

Arrow 3, operaţional din ianuarie, reprezintă treapta cea mai înaltă a sistemului de apărare pe mai multe niveluri al Israelului, împreună cu alte sisteme de rachete împotriva atacurilor cu rază scurtă, medie şi lungă de acţiune.

A fost dezvoltat într-un program comun israeliano-american iar, potrivit presei locale, obiectivul său este doborârea rachetelor balistice intercontinentale în afara atmosferei, cu ogivele lor de diverse tipuri - nuclear, biologic, chimic sau convenţional -, cât mai aproape de locul de unde au fost lansate. AGERPRES/ (AS - autor: Vicenţiu Purcărea, editor online: Daniela Juncu)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 VIDEO Priviți aceste imagini apocaliptice cu pădurea care oferea protecție militarilor ucraineni în fața dronelor rusești...

4 Expert despre porcăria comisă de E.ON: Este o înșelătorie, oamenii nu au ce să facă pentru că nu mai există concurență

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”