Israelul anunță utilizarea tehnologiei anti-terorism pentru combaterea coronavirusului

Israelul anunță utilizarea tehnologiei anti-terorism pentru combaterea coronavirusului

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a anunțat că Israelul va folosi tehnologia specifică anti-terorism pentru a minimaliza riscurile transmiterii coronaviruslui, scrie Reuters.

Utilizarea tehnologiei pentru a localiza persoanele care au fost în contact cu cei care sunt purtători ai viruslui a fost supusă aprobării guvernului, a spus Netanyahu, într-o conferință de presă susținută la Ierusalim.

"Vom începe foarte curând să folosim tehnologia...mijloacele digitale pe care le-am folosit pentru combaterea terorismului”, a spus Netanyahu.

El i-a cerut ministrului Justiției aprobarea procedurii în condițiile în care o astfel de măsură ar putea aduce atingere dreptului la ”viață privată” al pacienților.

Începând de duminică, Netanyahu a anunțat închiderea mall-urilor, hotelurilor, restaurantelor și a teatrelor. El a mai spus că oamenii nu ar trebui să se ducă la muncă decât dacă este absolut necesar.

Cu toate acestea, farmaciile, băncile și supermarketurile vor rămâne operaționale.

Potrivit ministrului sănătății, Israelul a înregistrat 193 de cazuri de infecții și niciun deces.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dmitri Medvedev ar fi încercat să se sinucidă? Presa din Ucraina susține că s-ar fi găsit și mai multe bilețele de adio

2 VIDEO Nunta odraslei interlopului Nuțu Cămătaru, „udată” cu grămezi de bani de Cosmin Olăroiu și Codin Maticiuc

3 ULTIMA ORĂ Panică la Gazprom! / Americanii au întrecut Rusia în exportul de gaz către Europa, pentru prima oară în istorie

4 Au scos de la naftalină vechile rachete sovietice! / Semne evidente că Rusia gâfâie pe frontul din Ucraina

5 A murit Peter Imre, fostul ginere al lui Meleșcanu