Israelul deschide focul asupra a patru persoane care îi ameninţau frontiera cu Siria (armată)

Israelul deschide focul asupra a patru persoane care îi ameninţau frontiera cu Siria (armată)

Armata israeliană a deschis focul asupra a patru persoane care aruncau explozibili lângă o barieră de securitate de-a lungul frontierei cu Siria pe platoul Golan, se arată într-un comunicat emis luni şi citat de France Presse.

"Trupele noastre şi aviaţia au tras asupra grupului şi l-au lovit", potrivit armatei, care a precizat că nu au existat victime israeliene în această acţiune.

Tensiunile dintre Israel şi Siria sunt încă foarte puternice.

Luna trecută, elicoptere israeliene au lovit ţinte militare din sudul Siriei ca represalii la tiruri anterioare de "muniţii" asupra Israelului.

Israelul nu a acuzat direct Damascul pentru aceste tiruri, dar a declarat că consideră guvernul sirian responsabil pentru incident.

Mai multe media israeliene au susţinut că intervenţiile israeliene se explică prin ameninţarea crescută din partea Hezbollahului, grupul şiit libanez susţinut de Iran, cu o prezenţă semnificativă în Siria.

Luna trecută, cinci combatanţi sprijiniţi de Iran au fost ucişi într-o lovitură de rachetă israeliană la sud de capitala siriană, Damasc, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria