Israelul își intensifică bombardamentele în Gaza, lovind inclusiv o cantină: Doi membri Hamas și peste 110 palestinieni uciși

Israelul își intensifică bombardamentele în Gaza, lovind inclusiv o cantină: Doi membri Hamas și peste 110 palestinieni uciși

Armata israeliană şi-a intensificat bombardamentele asupra Fâşiei Gaza în ultimele 24 de ore, omorând în noaptea de sâmbătă spre duminică alți doi membri de rang înalt ai Hamas, precum şi alţi militanţi ai grupării islamiste palestiniene.

Clădiri distruse în nordul Fâșiei Gaza FOTO EPA-EFE

Totodată, peste 110 palestinieni au fost ucişi începând de sâmbătă după-amiază ca urmare a atacurilor asupra țintelor „teroriste”, transmite agenția de presă EFE, preluată de Agerpres .

Într-o conferinţă de presă susţinută duminică, purtătorul de cuvânt al armatei israeliene (IDF), Daniel Hagari, a dat asigurări că IDF a accelerat sâmbătă ritmul atacurilor asupra Fâşiei Gaza.

Hagari le-a cerut încă o dată civililor palestinieni rămaşi în nordul Fâşiei Gaza să evacueze zona şi să se deplaseze către sud pentru siguranţa lor, unde sute de mii de locuitori din Gaza s-au mutat deja.

Potrivit unei postări pe contul său de Twitter, aviaţia militară israeliană a ucis sâmbătă seară doi membri de rang înalt ai Hamas în apropierea gardului de separare dintre Israel şi Gaza, care făceau parte din unitatea numită Nukhba, forţele de elită ale Hamas care au condus atacul împotriva statului evreu din 7 octombrie care a dus la prezentul război.

Totodată, avioane de luptă „au eliminat alţi terorişti” şi „au atacat zeci de ţinte teroriste” în Fâşia Gaza, „dintre care unele se aflau în clădiri înalte”.

La rândul său, agenţia de ştiri din Gaza, Sanad, care a citat surse medicale din enclavă, a declarat că de sâmbătă după-amiază cel puţin 114 palestinieni din Fâşie au murit din cauza bombardamentelor israeliene.

Printre locurile atacate figurează o cantină din zonă, iar în jur de 80 de persoane au murit în oraşul Deir Balah, din zona central-sudică a Fâşiei, potrivit surselor locale din Gaza.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB

5 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?