Israelul şi Polonia îşi restabilesc relaţiile diplomatice

Israelul şi Polonia îşi restabilesc relaţiile diplomatice

Decizia constituie o schimbare pentru noul premier israelian Yair Lapid, care în calitate de ministru de Externe a denunţat drept „antisemit şi imoral” proiectul de lege care afectează proprietăţile confiscate de ocupanţii germani nazişti şi reţinute de conducătorii comunişti polonezi de după război.

„S-a convenit că relaţiile vor fi restabilite la cursul lor corect”, a afirmat preşedintele israelian Isaac Herzog, într-un comunicat, în urma unei convorbiri cu omologul său polonez, Andrzej Duda.

„Amândoi preşedinţii şi-au exprimat speranţa că orice probleme viitoare dintre Polonia şi Israel vor fi rezolvate printr-un dialog sincer şi deschis şi într-un spirit de respect reciproc”, se mai arată în comunicat.

Preşedinţia poloneză a precizat că ambasadorul polonez în Israel, rechemat la Varşovia în timpul disputei, ar trebui să revină în Ierusalim.

De asemenea, preşedinţia israeliană a menţionat că noul ambasador israelian desemnat în Polonia îşi va prezenta scrisoarea de acreditare în cursul zilelor următoare.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ucrainenii și-au demonstrat din nou superioritatea, au găsit călcîiul lui Ahile al rușilor”

2 ULTIMA ORĂ S-a instalat panica? Rusia şi-a mutat avioanele şi elicopterele din Crimeea!

3 Șeful tătarilor din Crimeea după „sabotaje”: „Podul de peste strâmtoarea Kerci este foarte jignit că trebuie să stea la coadă”

4 ULTIMA ORĂ Conducerea rusă a Crimeei a părăsit peninsula în urma unui apel venit de la Moscova

5 VIDEO Filmare intimă cu premierul Finlandei, Sanna Marin, apărută pe internet