Israelul va transfera Autorităţii Palestiniene circa un milion de doze de vaccin Pfizer, într-un acord de reciprocitate

Israelul va transfera Autorităţii Palestiniene circa un milion de doze de vaccin Pfizer, într-un acord de reciprocitate

Israelul va furniza Autorităţii Palestiniene cel puţin un milion de doze de vaccin anti-COVID-19 Pfizer-BioNTech al căror termen de valabilitate se apropie de expirare, a anunţat vineri biroul noului prim-ministru Naftali Bennett, după un acord de reciprocitate intervenit între cele două părţi, într-o tentativă de a accelera campania de imunizare în Cisiordania ocupată şi în Gaza, transmit Reuters şi AFP.

'Israelul a semnat un acord cu Autoritatea Palestiniană şi va furniza 1-1,4 milioane de doze de vaccin Pfizer care vor expira în curând şi va primi în schimb dozele pe care compania Pfizer trebuie să le trimită Autorităţii Palestiniene' mai târziu în cursul acestui an, au indicat biroul premierului şi Ministerele israeliene ale Apărării şi Sănătăţii, într-un comunicat comun.

Acesta precizează că decizia a fost luată 'în lumina faptului că stocul de vaccinuri ale Israelului face faţă necesităţilor interne'.
O sursă din Ministerul palestinian al Sănătăţii a confirmat acordul, menţionând că Autoritatea aşteaptă să primească un transport de vaccinuri în august sau septembrie.

Comunicatul israelian afirmă că Israelul va primi dozele de reciprocitate în septembrie sau octombrie.

Niciuna din părţi nu precizează când va avea loc primul transfer către Autoritatea Palestiniană.

Israelul, care a condus cea mai rapidă campanie de vaccinare din lume, a fost criticat pentru că nu face mai mult pentru a asigura accesul palestinienilor la doze de vaccin. În jur de 55% dintre israelienii eligibili pentru imunizare au încheiat schema completă.

Potrivit oficialilor palestinieni, aproximativ 30% dintre palestinienii eligibili au primit cel puţin o doză de vaccin. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /