ISS: Cosmonauţii ruşi au încheiat o ieşire în spaţiu de 8 ore în care au lucrat la modulul Nauka

ISS: Cosmonauţii ruşi au încheiat o ieşire în spaţiu de 8 ore în care au lucrat la modulul Nauka

Doi cosmonauţi ruşi au încheiat o ieşire în spaţiu de aproape 8 ore, pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS), pentru a lucra la noul modul ştiinţific rusesc Nauka, transmite sâmbătă DPA.

Oleg Novizki şi Piotr Dubrov nu au reuşit însă să îndeplinească toate obiectivele ieşirii autonome în spaţiu, care a durat 7 ore şi 54 de minute, conform unui comunicat al agenţiei spaţiale ruse Roskosmos.

Sarcinile rămase vor fi încheiate în cadrul unei noi ieşiri autonome în spaţiu, ce se va desfăşura joi. În total 11 ieşiri autonome în spaţiu sunt programate pentru următoarele câteva luni.

Conform NASA, principalul obiectiv al conectării cablurilor de alimentare cu energie electrică la noul modul a fost îndeplinit.

Luna trecută , oficialii ruşi au anunţat că o defecţiune de software şi o posibilă neatenţie umană sunt vinovate pentru ieşirea staţiei de pe orbita sa obişnuită. Propulsoarele modulului rusesc de cercetare Nauka au fost pornite din greşeală la câteva ore după conectarea modulului la ISS, făcând ca întregul avanpost orbital să iasă de pe traiectoria sa obişnuită de deplasare, în timp ce la bordul staţiei se aflau şapte astronauţi. Eroarea a fost corectată în scurt timp.

Nauka este în primul rând un modul ştiinţific, dar are şi alte posibile întrebuinţări, putând servi drept cabină pentru echipaj pentru că este dotat cu un sistem propriu de susţinere a vieţii.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”